Comenzi MOPAN Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a trimis Corpul de inspecție bisericească la o parohie din județul Suceava unde preotul este reclamat de către credincioși că aplică varianta scurtă a Slujbei Sfântului Maslu.

„Binecuvântați, Înaltpreasfințite Părinte! Iertați îndrăzneala de a vă deranja cu intervenția mea! Mă numesc …… și sunt din …… Aș dori, pe această cale, să vă semnalez o chestiune care mi s-a părut cam ciudată, cel puțin. Mergând vinerea trecută la slujba Sfântului Maslu, la biserica Parohiei ……, unde slujește părintele ……, nu mică mi-a fost mirarea să constat că tipicul ortodox este reinventat după propria socotință a preotului: a fost un serviciu religios blitz, sfeștania și Sfântul Maslu durând doar 50 de minute; Sfintele Evanghelii au fost citite de preotul slujitor una după alta, fără nicio rugăciune sau vreo ectenie între ele, așa cum am observat că se procedează la alte biserici; eu am cântat și la strană, văzând că, în cartea de slujbă a preotului, sunt trecute șapte rugăciuni foarte frumoase și folositoare, dar care, la ……., sunt privite ca un accesoriu opțional; a slujit doar un singur preot, celălalt, parohul, purtând doar epitrahilul, fiind pitit după strana Maicii Domnului, acorda „sfat creștinesc” chiar și atunci când se lecturau pasaje evanghelice; eu știu că la Sfântul Maslu trebuie să participe cel puțin doi preoți. Vă rog, cerându-mi încă o dată iertare pentru disconfortul creat, să-mi spuneți dacă a apărut, sub oblăduirea Bisericii, vreo variantă mult simplificată a Molitfelnicului și până unde poate merge puterea de decizie a preotului slujitor în ceea ce privește inovația liturgică? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns și vă sărut dreapta!”, a sesizat enoriașul.

Preot la o biserică din județ reclamat că aplică varianta scurtă a Slujbei Sfântului Maslu. Arhiepiscopia a trimis la fața locului Corpul de inspecție bisericească, 6.9 out of 10 based on 29 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (29 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava