Concert pascal
MOPAN Suceava

Horia Onița, președintele ANOSR, a fost ales în cursul săptămânii trecute Vicepreședinte al Organizației Europene a Studenților (European Students’ Union – ESU) pentru mandatul 2022-2023!

Alegerile s-au desfășurat la Paris, în cadrul celei de-a 82-a Adunări generale a ESU. ESU reunește 45 de federații naționale studențești din 40 de țări europene, reprezentând, cumulativ, 20 de milioane de studenți din Europa.

ESU este condusă de un Comitet Executiv format din 10 studenți, coordonat de Președinția ESU, compusă dintr-un președinte și doi vicepreședinți. Președinția ESU este stabilită la Bruxelles, cei trei membri coordonând activitatea operativă a federației, precum și activitatea de lobby și advocacy față de instituțiile europene.

În cadrul celui mai important eveniment al liderilor studenților din Europa, ce se organizează bianual, a fost stabilită strategia generală pe care structura se va baza în următorul an, au fost adoptate documente strategice în domenii precum egalitatea de gen și fenomenul ”brain drain” și au fost dezbătute cele mai stringente probleme ale studenților europeni. ANOSR a contribuit activ la elaborarea documentelor, tocmai pentru a garanta faptul că nevoile și interesele studenților din România sunt exprimate și la nivel european și luate în considerare de către actorii relevanți.

ANOSR continuă să își păstreze profesionalismul și dorința permanentă de îmbunătățire a activității de reprezentare a studenților și în contextul continental, delegând până în prezent, în cei 20 de ani de apartenență la ESU, singurul președinte ESU cu două mandate, precum și 3 membri în Comitetul Executiv. Alegerea lui Horia reprezintă încă o dovadă a recunoașterii activității derulate de ANOSR în mișcarea studențească și implicarea activă și constantă la nivel european.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava