Concert pascal
MOPAN Suceava

Premierul Marcel Ciolacu a revenit în țară, în această noapte, împreună cu un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora, în total 93 de persoane evacuate din Fâșia Gaza după demersurile diplomatice guvernamentale.

La bordul aeronavei s-au aflat și 36 de cetățeni ai Republicii Moldova evacuați, de asemenea, din Fâșia Gaza, și cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova.

”Am fost în Egipt să îi aduc acasă, în siguranță, pe cetățenii români și familiile lor din Fâșia Gaza. Este un semnal clar că statul român nu lasă pe nimeni în urmă. Mulțumesc doamnei ministru de externe și tuturor instituțiilor statului român implicate în această misiune! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel, Qatar și SUA pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor noștri. Guvernul României va acționa în continuare până la aducerea în țară a ultimului român care vrea să revină din Fâșia Gaza”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a adăugat că cetățenii români și familiile lor vor fi sprijinite în continuare de Guvern pentru a ajunge la familiile extinse si a se integra în societatea românească, decizii în acest sens urmând să fie luate în ședința de mâine  a Executivului.

Cetățenii evacuați au ajuns în România la bordul unei curse speciale a companiei Tarom.

Șeful Executivului a fost însoțit în această deplasare de ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.

Informații suplimentare:

MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate. Totodată, o echipă consulară mobilă a Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză, dotată cu mijloace mobile de acordare a asistenței consulare, rămâne disponibilă în zona punctului de trecere Rafah pentru a oferi asistență consulară în continuare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava