Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 15-17 iunie, s-a desfășurat la Iași, Școala de vară de reabilitare medicală, eveniment organizat în cadrul Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia, sub egida Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și Asociației Medicale Arcadia.

Prima ediție a reunit profesori și conferențiari de la Universitățile de Medicină și Farmacie din București și Cluj-Napoca, kinetoterapeuți și speakeri naționali și internaționali și medici rezidenți din diverse centre universitare.

Oportunitate unică de învățare

Rolul școlii de vară este acela de a crea un spațiu de dialog între toți participanții, deopotrivă specialiști și medici aflați la început de drum, dar și un ecosistem de învățare, bazat pe sesiuni practice care să faciliteze acumularea de informații.

Dan Fiterman, Director general Arcadia Spitale și Centre Medicale: „Școala de vară de reabilitare medicală este o premieră în România prin accentul pus pe importanța tehnologiei în planurile individualizate de recuperare medicală dedicate pacienților cu diverse tipuri de afecțiuni. Prin organizarea acestui eveniment am creat un spațiu inedit de comunicare și de transfer de expertiză, un dialog real între membrii comunității științifice din România și străinătate, pe o platformă tehnică excepțională, disponibilă în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia.

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia rămâne un reper important atât pentru pacienți, cât și pentru specialiști.”

În cele trei zile ale Școlii de vară de reabilitare medicală, participanți au beneficiat de prelegeri, ateliere practice și sesiuni de discuții interactive, care au abordat cele mai recente cercetări și metode inovatoare de reabilitare medicală. Acestea nu numai că au extins expertiza și competența specialiștilor, ci le-au oferit și oportunitatea de a se conecta cu comunitatea științifică și de a construi relații profesionale solide.

Prof. univ. dr. Mihai Berteanu, medic primar Recuperare, medicină fizică și balneologie: „Școala de vară de reabilitare medicală este o manifestare care facilitează contactul direct al rezidenților de medicină fizică și de reabilitare cu tehnologia avansată utilizată în reabilitarea medicală.

În spațiul terapeutic deosebit de generos al Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia am remarcat dispozitivele robotice de reabilitare de ultimă generație, dispuse într-o arhitectură inteligentă care favorizează reabilitarea medical a pacienților cu diverse tipuri de afecțiuni neurologice centrale și periferice, a pacienților cu afecțiuni locomotorii.”

Programul școlii de vară a cuprins cinci sesiuni teoretice și trei sesiuni practice, care s-au desfășurat în Centrul de terapie Arcadia, dotat cu tehnologie unică în România. Toate sesiunile au fost conduse de personalități de renume din domeniu, atât profesori și medici din țară și din străinătate, cât și dezvoltatori de tehnologii folosite în procesul de reabilitare și cercetători de renume.

Prof. univ. dr. Roxana Miclăuș, medic primar Recuperare, Medicină Fizică, Balneoclimatologie: „Am avut ocazia să participăm la o sesiune intensă de pregătire, atât teoretică, cât și practică. Particularitatea acestei Școli de vară este faptul că pune la dispoziție atât infrastructura extrem de modernă și care se ridică la cerințele secolului XXI, cât și resursa umană care se pregătește la nivel înalt și dotarea tehnologică de înaltă clasă, care aduce în plus beneficiul robotizat pentru recuperare medicală, unică în zonă.”

Rețeaua Medicală Arcadia – un reper în recuperea medicală

Eveniment desfășurat în cadrul Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia, Școala de vară de reabilitare medicală vine ca un răspuns la nevoia constantă de pregătire a tuturor specialiștilor în recuperarea medicală.

Conf. univ. dr. Daniela Druguș, Director medical operațional Arcadia Spitale și Centre Medicale: „Rețeaua Medicală Arcadia a avut onoarea să fie gazda Școlii de vară pentru reabilitare medicală, un prim eveniment care reunește alături de Arcadia Universitățile de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca și București. Pentru toți participanții, este un prilej de învățare pe o platformă tehnică extrem de avansată, disponibilă în Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia.”

Conf. univ. dr. Viorela Ciortea, medic primar Medicină Fizică și de Reabilitare Medicală: „Ideea acestei Școli de vară a venit din necesitatea de a integra tehnologiile pe care le avem în reabilitarea medicală în tratamentul pacienților noștri și din dorința de a împărtăși acest lucru cu medicii rezidenți. Am reușit să facem acest lucru în aceste trei zile, într-un mediu foarte dotat cu tot ceea ce avem nevoie pentru recuperare pacienților, într-un mediu așa cum ar trebui să fie într-un spital de recuperare, în care pacientul beneficiază de toată atenția personalului, de o echipă multidisciplinară și de tehnologie dedicată.”

Inaugurat în 2022, Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia este cea mai complexă soluție pentru recuperare medicală din Europa. Spitalul este dedicat pacienților cu afecțiuni post traumatice, musculoscheletale, afecțiuni reumatismale inflamatorii, cardiovasculare, respiratorii, afecțiuni neurologice și neuromotorii care au nevoie de recuperare medicală pentru a-și redobândi mobilitatea și capacitatea de a se mișca independent.

Despre Arcadia – Spitale și Centre Medicale 

Arcadia – Spitale și Centre Medicale este cea mai mare rețea medicală multidisciplinară privată din zona de Nord-Est, fondată pe o structură complexă, în continuă dezvoltare.

Echipa medicală de elită, tehnologia de ultimă generație, mediul confortabil și dotările premium sunt doar o parte dintre motivele pentru care Arcadia – Spitale și Centre Medicale este lider în sănătate în regiunea Moldovei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava