Concert pascal
MOPAN Suceava

Credincioșii suceveni îi cer arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, să lămurească  problema apărută cu împărtășirea fără spovedanie și cea cu mai multe împărtășiri cu o singură spovedanie. „Ce părere aveți? Apropo de problema apărută cu împărtășirea fără spovedanie și cea cu mai multe împărtășiri cu o singură spovedanie, oare nu se duce-n derizoriu Sfânta Împărtășanie și se lasă o portiță deschisă spre a se ignora Taina Spovedaniei, taină care-i esențială pentru mântuire?

Părintele ieroschimonah Paisie Olaru: «Nu deasa Împărtăşanie ne duce la desăvârşire, ci pocăinţa cu lacrimi, deasa spovedanie, părăsirea păcatelor, rugăciunea din inimă. Râvna unora pentru deasa Împărtăşanie este semnul slăbirii credinței şi al mândriei, iar nu semnul sporirii duhovniceşti. Îndreptarea şi sporirea noastră pe calea mântuirii începe cu deasa spovedanie şi se continuă prin post şi rugăciune cu lacrimi, prin părăsirea păcatelor, milostenie, împăcare cu toţi şi smerenie. Numai după ce facem toate acestea ne putem împărtăşi mai des. Altfel cum să-l primeşti pe Domnul cerului şi al pământului când sufletul tău este necurat, nespovedit, robit de patimi şi mai ales, plin de mândrie?»” au scrus credincioșii.

”Nu cunosc nicio hotărâre a Sfântului Sinod în acest sens. Așa că nu ne rămâne să facem decât așa cum au făcut marii noștri duhovnici: împărtășania credincioșilor cu bună rânduială. Ce nu este cu bună rânduială nu este de la Dumnezeu!”,a  răspuns IPS Calinic.

Credincioșii suceveni îi cer IPS Calinic să lămurească  problema apărută cu împărtășirea fără spovedanie și cea cu mai multe împărtășiri cu o singură spovedanie, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava