Concert pascal
MOPAN Suceava

Înainte de a deveni Regina Marii Britanii, prinţesa adolescentă a primit permisiunea de a se strecura incognito pe străzile din Londra şi a lua contact direct cu oamenii de rând. Cu ce ocazie s-a întâmplat aşa ceva şi cum s-a simţit Elisabeta atunci?

Au trecut mai bine de 70 de ani de când sute de mii de oameni s-au adunat pe străzi, în întreaga lume, pentru a sărbători marea victorie, sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa. Dar ziua de 8 mai 1945 a fost specială pentru Prinţesa Elisabeta şi din alt motiv – a fost prima şi ultima ocazie cu care a putut merge pe străzi, ca orice muritor de rând, şi s-a bucurat de libertate totală, potrivit click.ro.

Elisabeta avea 19 ani atunci, iar sora ei, Margaret, 15 şi erau amândouă, în acea zi, atât de încântate de vremurile pe care le trăiau, încât s-au dus amândouă la tatăl lor, Regele George al VI-lea şi la mama lor, Regina Elisabeta, pentru a le cere permisiunea să se bucure şi ele alături de popor de victoria mult aşteptată. „Eram îngrozite că puteam fi recunoscute”, şi-a amintit Regina ulterior despre seara cu pricina, notează sursa citată. Elisabeta a purtat o uniformă militară, pentru a nu sări în evidenţă în mulţime. În jurul ei, peste tot oamenii se ţineau de braţe şi mergeau pe străzi „mânaţi de un val de fericire şi uşurare”.

Citește mai multe pe: https://www.click.ro/vedete/celebritati/prima-si-ultima-noapte-care-regina-parasit-palatul-ca-sa-se-bucure-de-libertate

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava