Concert pascal
MOPAN Suceava

Începând de luni, 7 august, fălticenenii se vor bucura de noul parc al Prefecturii care a fost modernizat în totalitate printr-un proiect european. Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat că redeschiderea Parcului Prefecturii, situat în spatele Muzeului de Artă „Ion Irimescu” este o veste mult așteptată de întreaga comunitate fălticeneană. „Dragi fălticeneni, suntem încântaţi să vă anunţăm că Parcul de pe strada Mihai Eminescu, Parcul Prefecturii, revine la viaţă după finalizarea lucrărilor de modernizare arhitecturală şi peisagistică. Suntem la finalul unui proiect importat pentru municipiul Fălticeni, un proiect finanțat cu fonduri europene. Am făcut o ultimă verificare împreună cu cei de la Direcția Tehnică, Direcția de Utilități Publice și Poliția Locală astfel încât să luăm măsurile din start pentru ca această investiție importantă pentru Fălticeni să beneficieze de condiții sporite în ceea ce privește partea de curățenie, securitate, funcționalitatea tuturor instalațiilor și utilajelor existente. Parcul arată nou, modern, investiția a fost finalizată și recepționată cu succes inclusiv în prezența reprezentanților ADR Nord-Est Piatra Neamț și a inspectoratului de Stat în construcții”, a precizat Cătălin Coman.

El a arătat că fălticenenii se vor putea bucura în acest parc de zone verzi pline de culoare şi viaţă, alei pavate pentru plimbări relaxante, fântâna arteziană, noul foişor, zone de joacă modernizate pentru cei mici şi spaţii de relaxare pentru părinţi şi bunici. „Ne adresăm cu drag tuturor copiilor, părinţilor şi bunicilor: vă mulţumim că aţi fost alături de noi în toată această perioadă. Veniţi să vă bucuraţi de toate facilităţile pe le oferă noul parc! Și suntem convinşi că Parcul Prefecturii va deveni locul preferat de întâlnire pentru întreaga noastră comunitate”, a transmis Cătălin Coman. El a amintit că Parcul Prefecturii a fost modernizat prin proiectul european „Modernizare arhitecturală şi peisagistică a obiectivului Parc Public – str. Mihai Eminescu, nr. 4; Reabilitare termică corp B “Muzeul de Artă Ion Irimescu”; Restaurare monument istoric – Casa Memorială Mihail Sadoveanu din municipiul Fălticeni”.

Cătălin Coman a mai spus că la finalizarea acestui proiect nu va fi organizată o deschidere oficială. „Pur și simplu va fi o punere la dispoziție a parcului pentru cetățeni. Vom avea suficient de multe evenimente pe parcursul acestui an și a anilor care vor veni”, a spus Coman. El a precizat că parcul va fi deschis în fiecare zi între orele 8:00 și 23:00. Primarul a mai precizat că parcul este supravegheat video 24 de ore din 24, fiind montate 16 camere de supraveghere.

Cătălin Coman a făcut un apel către toți cei care vor vei în acest parc să păstreze curățenia și să nu distrugă instalațiile noi care au fost montate prin acest proiect european.

„Am o rugăminte foarte mare pentru fălticeneni și pentru toți cei care vor veni în acest parc, să îl păstreze. Este un parc realizat cu investiții consistente, un parc la care s-a muncit foarte mult. Avem obligația și morală și tehnică să îl păstrăm curat, să păstrăm toate instalațiile în stare de funcționare. Îi rog pe toți cei care vin aici în parc să se comporte civilizat, să producă cât mai puține deșeuri, să le arunce în spațiile special amenajate, să nu distrugă și să nu vandalizeze pentru că este parcul nostru al fălticenenilor și împreună ne putem bucura de el. Și ar fi păcat să nu o facem pentru că așa cum am spus s-au făcut eforturi mari. Fălticeniul merită un parc frumos, merită o zonă verde de relaxare, o oază pentru destindere atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici și depinde de noi. Cum îl păstrăm așa îl avem. Iar municipalitatea va face eforturi consistente pentru păstrarea curățeniei, pentru îngrijirea spațiilor verzi, pentru menținerea în stare de funcționare a tuturor instalațiilor, dar rugăm încă odată pe toți cei care intră în acest parc să dea dovadă de bună creștere, să folosească așa cum se cuvine instalațiile și să avem cât mai puține evenimente neplăcute. Pentru că orice fel act de vandalism va fi sancționat conform regulamentului stabilit în Consiliul Local. Cei care vor strica vor plăti, dar sperăm să nu fie cazul. Sperăm să avem un parc frumos și un parc curat”, a încheiat Cătălin Coman.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava