Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria Horodnic de Sus a început în forță lucrările la proiectele de infrastructură din comună. Pentru a urgenta investițiile, firmele care realizează lucrările au un sprijin și în primarul comunei, Valentin Luță, care lucrează cot la cot cu muncitorii. Valentin Luță a spus că în momentul de față se continuă cu proiectele începute în anii precedenți, unul dintre acestea fiind cel pentru construcția canalizării pluviale pe marginea a 11 kilometri de drumuri care au fost deja asfaltate. „Acum suntem acum cu montajul la canalizarea pluvială care va prelua la drumurile asfaltate tot ce înseamnă apa de pe partea carosabilă și din proprietățile particulare. Iar apoi va urma și turnarea acostamentelor de beton lângă partea carosabilă. Lucrările sunt realizate în cadrul unui proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții”, a precizat Valentin Luță.

În același timp el a arătat că anul acesta ar urma să înceapă lucrările la alte proiecte importante pentru comună, de la reabilitarea unor unități de învățământ, construcția de piste de biciclete și până la asfaltarea mai multor drumuri.

„Avem anul acesta semnate destul de multe contracte. Este vorba despre un proiect pentru amenajarea a 3,2 kilometri de piste de biciclete prin PNRR, dar avem și două contracte semnate pe Fondul de Mediu pentru reabilitarea școlii vechi și reabilitarea grădiniței nr. 2. Deja sunt semnate contractele și vrem să începem cât mai repede lucrările. Și vorbim aici de 1,87 milioane de lei pentru școala veche și 2,1 milioane de lei pentru renovarea grădiniței. Este vorba despre o renovare energetică. Practic rămân doar zidurile. Se schimbă tot ce înseamnă tâmplărie, sistem de încălzire în pardoseală, sistem de încălzire cu centrale aer – apă, panouri fotovoltaice, vată bazaltică la exterior”, a arătat primarul comunei Horodnic de Sus.

Valentin Luță a mai spus că prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, primăria a obținut finanțare pentru modernizarea a 8,3 kilometri de drumuri din comună. El a arătat că după finalizarea acestui proiect se ajunge rețeaua de drumuri din comună va fi modernizată în procent de circa 90%, urmând ca din bugetul local să fie alocate fonduri pentru ulițele care nu sunt asfaltate.

De asemenea, Valentin Luță a precizat că în scurt timp vor fi finalizate și lucrările pentru reabilitarea și modernizarea primăriei Horodnic de Sus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava