Concert pascal
MOPAN Suceava

Toţi cei şase primari din localităţăţile care fac parte din Colegiul nr. 2 pentru Camera Deputaţilor şi liderii judeţeni şi naţionali ai PDL şi-au declarat vineri seara sprijinul pentru deputatul Ioan Bălan în vederea obţinerii unui nou mandat de parlamentar. La lansarea candidaturii din partea Alianţei România Dreaptă a lui Ioan Bălan, care a avut loc în cartierul Burdujeni din Suceava, toţi primarii localităţilor care fac parte din colegiul în care acesta va candida pentru al doilea mandat de deputat le-au solicitat alegătorilor să dea votul pentru deputatul PDL, pe de o parte, precum şi pentru liderul democrat liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, care candidează în Colegiul de Senat Suceava.

Susţinut de aproximativ 1.500 de delegaţi din toate cele şase localităţi care fac parte din colegiul său, Ioan Bălan a ţinut să treacă în revistă câteva din din realizările din primul său mandat de parlamentar, printre care implicarea în autorizarea aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea în regim de aeroport internaţional şi sprijinnirea proeictului de dezvoltare a acestuia; sprijinirea proiectului rutei ocolitoare a Sucevei, Moara – Mihoveni – Pătrăuţi, realizat în proporţie de 90%, sprijinul acordat pentru implementarea programelor de apă şi canalizare în majoritatea localităţilor din Colegiul nr. 2. la acestea se mai adăugă şi crearea de infrastructură pentru şcoli, grădiniţe, cămine culturale şi dispensare medicale în toate localităţile colegiului şi extinderea spaţiilor verzi în cartierul Burdujeni, prin crearea a trei parcuri noi. La capitolul obiective pentru mandatul 2012 – 2016, Ioan Bălan a amintit de urmărirea în continuare a dezvoltării proiectului de modernizare a aeroportului „Ştefan cel Mare”, dezvoltarea proiectului „Zona metropolitană a Sucevei”, închiderea inelului de centură a Sucevei, prin dezvoltarea proiectului rutei ocolitoare Bosanci – Ipoteşti – Salcea, şi sprijinirea proeictului „Agrement pe râul Suceava”. Nu în ultimul rând, Ioan Bălan a subliniat că se va implica în menţinerea şi înfiinţarea locurilor de muncă, prin promovarea de proiecte legislative care să vină în ajutorul întreprinzătorilor. „Voi continua să am o colaborare permanentă cu primarii şi cetăţenii din colegiu, pentru identificarea necesităţilor fiecărei localităţi şi a soluţiilor pentru atragerea de noi investitori, precum şi pentru a susţine iniţiativele locale”, a mai spus deputatul PDL.

Lungu: Garantez în faţa sucevenilor pentru domnul deputat Ioan Bălan”

Primul dintre primarii care au luat cuvântul pentru a-şi declara susţinerea pentru Ioan Bălan, a fost edilul Sucevei, Ion Lungu, acesta îndemându-i pe locuitorii cartierului Burdujeni să-l sprijine pe actualul deputat din colegiul nr. 2 Suceava să obţină un nou mandat. „Sunt aici pentru că vreau să garantez în faţa sucevenilor pentru domnul deputat Ioan Bălan. Dragi suceveni eu garantez pentru Ioan Bălan că este un om serios, un om muncitor, un om care se ţine de cuvânt”, a spus Lungu. El a subliniat că  Ioan Bălan este parlamentarul care îi respectă pe cetăţenii din localităţile care fac parte din colegiul în care a fost ales, şi un lucru exptrem de important, a reuşit să aibă o colaborare extrem de bună cu toţi primarii. „Ioan Bălan a înţeles că pentru a ajuta cetăţenii, în calitate de parlamentar, trebuie să ai o colaborare foarte bună cu primarii din colegiu. Şi mai mult, el a realizat un lucru deosebit. S-a implicat foarte mult la alegerile locale şi probabil că este unul dintre puţinii parlamentari din ţară care a reuşit performanţa de a câştige toţi primarii din colegiul său”, a mai precizat Ion Lungu.

Primarii şi-au declarat susţinerea faţă de Ioan Bălan

Un mesaj de susţinere a fost adresat şi de către primarul din Salcea, Ilie Lungu, acesta subliniind faptul că Ioan Bălan a fost alături de locuitorii acestui oraş pe tot parcursul celor patru ani din primaul mandat de deputat, acest lucru concretizându-se în realizarea mai multor investiţii în modernizarea şcolilor, grădiniţelor, şi a drumurilor. „Vă cer tuturor ca pe 9 decembrie să mergem să-l votăm pe Ioan Băalan pentru un nou mandat. Şi cum politica se face în echipă, tot pe 9 decembrie să-l votăm ca senator pe Gheorghe Flutur, care împreună cu domnul Bălan au făcut lucruri bune pentru judeţul Suceava, şi pentru oraşul Salcea”, a spus Ilie Lungu.

Acesta a fost completat de primarul din Adâncata, Viorel Cucu, care a spus că de când a preluat conducerea primăriei această comună a început să se schimbe în bine, acest lucru datorându-se şi încrederii pe care Ioan Bălan şi Gheorghe Flutur au avut-o în el. „Adâncata va vota cu siguranţă ARD, va vota Ioan Bălan şi Gheorghe Flutur”, a declarat Viorel Cucu, care a venit la lansarea candidaturii lui Ioan Bălan cu un număr important de susţinători ai acestuia.

De asemenea, primarul din Mitocu Dragomirnei, Dănuţ Solcanu, a ţinut să-i mulţumească lui Ioan Bălan şi lui Gheorghe Flutur pentru sprijinul acordat pentru cele 30 de obiective de investiţii realizate în mandatul 2008 – 2012. „Aşa cum i-am cunoscut eu personal, aşa cum i-au cunoscut locuitorii din Mitocu Dragomirnei, nu putem să spunem decât că sunt oamenii ai faptelor şi nu au vorbelor. Sunt oameni care ne-au promis puţin şi au făcut mult mai mult decât ne-am gândit nou. Comuna Mitocu Dragomirnei vă iubeşte, este alături de dumneavoastră, şi vom face tot posibilul ca la alegerile parlamentare să ne putem bucura cu toţii de succesul dumneavoastră”, a spus Dănuţ Solcanu.

La rândul său, primarul din Ipoteşti, Dumitru Corjuc, le-a spus celor prezenţi la evenimentul de vineri seara că modul în care Ioan Bălan şi Gheorghe Flutur s-au comportat cu el şi sprijinul acordat de aceştia locuitorilor comunei au fost motivele care l-au convins să se alăture echipei PDL. „ Eu sunt unul dintre cei care au fost primari de stânga. Însă datorită faptului cum s-au comportat aceşti doi oameni cu mine, ca şi primar, dar şi alţi cetăţeni ai comunei, m-au lămurit să vin alături de dumnealor. Nu îmi pare rău şi în continuare îi asigur de sprijinul comunei Ipoteşi şi al meu în totalitate”, a fost mesajul lui Dumitru Corjuc pentru Ioan Bălan şi Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, primarul din Pătrăuţi, Vasile Breabăn, a ţinut să sublinieze că atât Ioan Bălan, cât şi Gheorghe Flutur, au fost alături de locuitorii acestei comune atât la bine, cât şi la greu, precizând că cei doi au fost primii care au venit în ajutorul celor care au avut de suferit în urma inundaţiilor din anul 2010. „Vreau să-i asigur că locuitorii din Pătrăuţi vor fi alături de dumnealor la alegerile din 9 decembrie. Pătrăuţiul are foarte multe proiecte în infrastructură  şi sunt convins că domnul deputat Ioan Bălan şi domnul senator Gheorghe Flutur ne vor ajuta să le realizăm”, a spus Vasile Breabăn, care a adăugat că Ioan Bălan a fost cel care a sprijinit primăria din Pătrăuţi pentru a organiza anul acesta prima ediţie a zilelor comunei.

Printre cei care au adresat mesaje de susţinere s-a numărat şi fostul viceprimar al Sucevei, Lucian Harşovschi, care a subliniat că parteneriatul dintre primarul Sucevei, Ion Lungu, şi deputatul Ioan Bălan trebuie să continue şi în mandatul 2012 – 2016.

Cezar Preda: Ioan Bălan şi Gheorghe Flutur sunt în primii în zece oameni ai PDL

În mesajul său de susţinere a candidaturii din partea ARD a lui Ioan Bălan, prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a spus că din Bucovina şi din judeţul Suceava va trebui să se audă buciumul „care spune că am învins pe 9 decembrie”. „Vă asigur că tot ceea ce vă propuneţi acum, dacă intrăm la guvernare, veţi realiza, pentru că Ioan Bălan şi Gheorghe Flutur sunt în primii în zece oameni ai PDL. Bucovina şi judeţul Suceava este un element important în ceea ce înseamnă Alianţa România Dreaptă. Peste 30 de judeţe din România se uită cu ochii spre voi. O echipă cu 59 de primari de la care peste 30 de judeţe aşteaptă semnalul. 59 de primari au în sudul României aproape 7 – 8 judeţe. Iar voi le aveţi aici toate. Pentru asta trebuie să vă bateţi, pentru că sunteţi un model pentru noi toţi. Mult succes Ioan Bălan, mult succes Gheorghe Flutur”, a spus Cezar Preda.

Flutur despre Ioan Bălan: Are o ascensiune în partid la care mă bucur să particip

La rândul său, liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să precizeze că Ioan Bălan este unul dintre liderii locali ai demcorat liberalilor suceveni care a avut o ascensiune importantă în cadrul partidului, în special la nivel naţional. „Am 12 ani de politică şi nu am fost niciodată egoist. Am creat o echipă şi mă bucur astăzi să-l am lângă mine pe tânărul Ioan Bălan, căruia i-am întins o mână atunci când am venit şi am făcut PDL la Suceava. Un om care alături de mine şi de ceilalţi colegi e un foarte bun coechiper. Are o ascensiune la care mă bucur să particip, inclusiv la vârful partidului, în conducerea centrală”, a spus Flutur. El a mai precizat că îl aşteaptă pe primarul Ion Lungu să-l sprijine în campania electorală, iar cu deputatul Ioan Bălan va lupta cot la cot pentru câştigarea alegerilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava