Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a fost exclus sâmbătă seara din PSD, decizia fiind luată după ce în presa solcală au fost publicate imagini cu acesta în timp ce agresa verbal o femeie din comună. „Biroul Politic Permanent al PSD Suceava a decis în seara aceasta excluderea din partid a domnului Fron Gheorghe.
Organizația PSD Suceava regretă situația apărută în cazul domnului primar al comunei Cornu Luncii. „Biroul Politic Permanent al PSD Suceava a decis în seara aceasta excluderea din partid a domnului Fron Gheorghe. Organizația PSD Suceava regretă situația apărută în cazul domnului primar al comunei Cornu Luncii”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Suceava.
Gheorghe Fron se află la primul mandat de primar al comunei Cornu Luncii. El a candidat din partea PNL, ulterior trecând la PSD, în baza prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 55/2014.
Cazuil primarului din Cornu Luncii a intrat şi în atenţia Prefecturii Suceava, într-un comunicat al acestei instituţii precizându-se că „limbajul folosit de primar a fost total nepotrivit, jignitor şi în dispreţ faţă de acel cetăţean, având în vedere faptul că potrivit prevederilor Legii administraţiei publice „primarul asigură respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor”.
În comunicatul Prefecturii se mai precizează că prefectul judeţului Constantin Harasim a dispus efectuarea de verificări prin Corpul de control al prefectului, în vederea identificării problemei care a stat la baza declanşării conflictului şi dacă aceasta va intra în atribuţiile legale ale instituţiei vor fi dispuse măsuri conforme. „Potrivit prevederilor art. 123 alin (4) din Constituţia Romaniei „între prefecţi (…) şi primari (…), nu există raporturi de subordonare”. Legat de acest incident nedorit, sub semnul respectului pentru cetăţean, instituţia prefectului va face o avertizare către toţi factorii de răspundere din toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ cu privire la receptivitatea faţă de problemele şi sesizările cetăţenilor, fără nici o discriminare”, se mai spune în comunicatul Prefecturii Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava