Concert pascal
MOPAN Suceava

Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava va rămâne în continuare o instituție de sine stătătoare păstrându-și personalitatea juridică. Vestea bună a fost dată miercuri seară de primarul Ion Lungu chiar de pe scena teatrului de unde edilul a transmis mesajul său la împlinirea a opt ani de existență a Teatrului Municipal ”Matei Vișniec”. Lungu a ținut să precizeze că inițial ”ordonanța austerității” de reducere a cheltuielilor bugetare prevedea desființarea instituțiilor de cultură care au sub 50 de angajați, situație în care se afla și teatrul sucevean, însă ca urmare a intervenției sale prin  Asociația Muncipiilor din România, acolo unde deține calitatea de prim vicepreședinte, a reușit să elimine această obligativitate, lăsând posibilitatea Consiliilor Locale să decidă. Ca urmare, Lungu a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava să rămână o instituție de sine stătătoare cu personalitate juridică. ”

 

”Noi cei din Consiliul Local, de la Primărie facem tot ce putem să asigurăm condiții de finanțare a teatrului. Vestea  bună pe care vreau să v-o dau și la care am muncit și eu este că prin AMR am reușit ca prin ordonața austerității cum este ea cunoscută să nu fie obligatoriu să se desființeze instituțiile de cultură sub 50 de angajați așa cum este Teatrul Municipal ”Matei Vișniec”. Ca atare avem posibilitatea ca prin hotărâre de Consiliu Local această instituție de cultură să rămână de sine stătătoare. În consecință voi iniția un proiect de HCL în  așa fel încât Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” să rămână o instituție de sine stătătoare, să rămână cu personalitate juridică. Să păstrăm intactă aceaastă comoară culturală a municipului Suceava”, a declarat Lungu.

El a ținut să mulțumească la ceas aniversar în primul rând maestrului Matei Vișniec, care a dat numele teatrului, apoi întregului colectiv al instituției, dar și primului manager, Carmen Veronica Steiciuc. ”Vreau să vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru teatrul din Suceava, să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect. Au trecut otp ani de parcă a fost ieri. În primul rând vreau să mulțumesc maestrului Matei Vișniec la care numai eu știu cât am insistat să ne dea voie să folosim numele lui. A avut o reținere până în ultima clipă. Este o mare personalitate,  un mare dramaturg dar până la urmă a avut de câștigat pentru că are un teatru care îi poartă numele aici la Suceava. La mulți ani și să nu uităm la acest moment aniversar de primul director al teatrului, Carmen Veronica Steiciuc care nu mai este printre noi și care a pus atâta suflet în acest teatru”, a declarat Ion Lungu.

Prezentă la evenimentul care a umplut sala managerul teatrului, Angela Zarojanu, a ținut la rându-i să mulțumească primarului Ion Lungu pentru susținere dar și publicului sucevean fără de care teatrul nu ar fi existat. ”Vă mulțumim că existați în viața nostră pentru că fără dumneavoastră nu am fi astăzi”, a spus Zarojanu.

Primarul Ion Lungu menține în viață Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava. El a anunțat că instituția teatrală își va păstra personalitatea juridică, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava