Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor de reabilitare a școlii nr. 9 investiție realizată cu fonduri europene în valoare de 3 milioane de euro trase prin PNRR. Lungu a vizitat astăzi șantierul împreună cu viceprimarul Lucian Harșovschi și  s-a întâlni cu directoarea școlii și cu reprezentantul constructorului.  ”Am venit la această școală pentru că lucrarea este la un stadiu fizic foarte avansat de 75% la exterior și peste 95% la interior. Sunt mulțumit de  modul cum merg lucrurile aici și sunt convins că ne vom încadra în cele 15 luni din contract . Aici s-a schimbat tâmplăria la exterior, s-a reparat acoperișul,  s-au schimbat instalațiile sanitare, de încălzire și aici sunt sisteme moderne de încălzire cu pompe de apă aer, discutăm de panouri  fotovoltaice care vor fi puse pe acoperiș și de un sistem de ventilare modern. Mulțumesc doamnei director pentru sprijinul acordat. Sunt localități în țară unde s-au abandonat asemenea proiecte pentru că se creează un disconfort pentru că lucrările se fac în timpul anului școlar. Vreau să-i mulțumesc doamnei director dar și comitetului de părinți pentru că au înțeles că este un disconfort și iată că lucrările  merg bine. Eficiența energetică este foarte importantă și aici discutăm de consumurile energetice. Sigur că școala este racordată la sistemul centralizat dar vor fi raționalizate consumurile energetice prin aceste soluții moderne care vor fi introduse în actualul sistem de încălzire”, a spus Lungu.

El a precizat că proiecte similare mai sunt în derulare la Colegiul ”Mihai Eminescu”, cantina internat de la Colegiul ”Petru Rareș” și la școlile 3 și 7. Valoarea totală a acestor investiții realizate tot prin PNRR ating 15 milioane de euro. Lungu a mai spus că sunt pregătite și alte proiecte pentru reabilitare și creșterea eficienței energetice a unor clădiri publice dar pe POR. Este vorba de Colegiul ”Dimitrie Cantemir” și școlile 5,6 și 10 din Burdujeni.

”Investim în educație, investim în viitor, investim în viitorul copiilor noștri. Vorbim de un program de creștere a eficienței energetice prin PNRR. La final vom avea o școală reabilitată energetic cu consumuri mici. Îi mulțumim doamnei director pentru implicare. Au fost nenumărate discuții cu părinții și le mulțumim pentru înțelegere”, a spus Lucian Harșovschi.

De menționat că în cadrul proiectului au fost montate 6 pompe de căldură aer-apă,  80 de panouri solare și 70 de recuperatoare de căldură. La școala 9 învață 1.600 de elevi iar pe parcursul lucrărilor aceștia nu au fost relocați în alte spații de învățământ.

 

Primarul Lungu mulțumit de ritmul lucrărilor de reabilitare a școlii 9 din Suceava investiție PNRR de 3 milioane de euro. Lungu a vizitat șantierul împreună cu Harșovschi, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava