Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat miercuri, în prima conferință de presă din acest an prioritățile investiționale ale municipalității pentru 2019. El a vorbit în primul rând de demararea și aprobarea proiectelor cu fonduri europene promovate prin Programul Operațional Regional. Ion Lungu a amintit de achiziționarea a 40 de autobuze electrice, modernizarea și reabilitarea fostului cinematograf ”Arta” din Ițcani, construirea de grădinițe în Centru, Burdujeni sat și Ițcani, amenjarea unei zone de agrement pe râul Suceava și de proiectele de investiții în mai multe unități de învățământ.

Lungu vrea să inaugureze în acest an primul tronson de gaz metan în Burdujeni sat

La priorități pentru acest an edilul Sucevei a mai trecut realizarea platformei betonate din Burdujeni sat pentru autobuzele electrice, demararea lucrărilor la Podul Unirii peste râul Suceava, inaugurarea primului tronson de gaz metan în Burdujeni sat, demararea proiectului privind reabilitarea sediului Primăriei din Areni, finalizarea lucrărilor de racordare la utilități a cartierului Europa de pe Tătărași, demararea lucrărilor de modernizare a fostului ștrand din Ițcani, racordarea Bazarului la sistemul centralizat de încălzire, acoperirea Patinoarului artificial cu fonduri de la bugetul local, realizarea proiectului tehnic pentru viitoarea sală polivalentă sau modernizarea Pieței George Enescu.

Strazile de pamînt vor fi asfaltate

”Vrem de asemenea să demarăm etapa de doua de investiții la zona de agrement de pe Tătărași și anume montarea de tiroliene, apoi demararea lucrărilor la noua seră floricolă, depunerea de proiecte POIM pentru reabilitarea rețelelor termice pe fonduri norvegiene sau fonduri guvernamentale. Asfaltare străzi de pământ și aici vorbim de mai multe străzi precum Lev Tolstoi, Micșunelelor, Barbu Delavrancea, Crângului, Ștefan Luchian, Traian Țăranu, Emil Cioran, Ștefan Tomșa, Traian Popoviciu. Extinderea rețelelor de iluminat public și gaz metan. Noi suntem cu extinderea iluminatului public pe 10 străzi în zona Aleii Dumbrăvii dar sunt cetățeni care doresc și extinderea rețelelor de gaz metan cum ar fi pe Cernăuți, pe strada Dragomirnei în Ițcani și Prim[ria sigur că plăteste contravaloarea lucrarilor in parteneriat cu EON”, a spus Lungu.

Transferul Clubului Sportiv Municipal la Primarie

Tot la capitolul prioritati investitionale pentru anul 2019 primarul Lungu a mai trecut reabilitarea termica a blocurilor, finalizarea Planului Urbanistic General, transferul Clubului Sportiv Municipal la Primarie, achizitionarea de active de la TASA pentru societatea de Transport Public Local, transferul la Primarie a celor 144 de hectare de padure parc insemnind Parcul Sipote si paduricea Zamca in vederea amenajarii unor zone de agrement si realizarea de proiecte pe Asociatia “Moldova se dezvolta”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava