Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mihai Dimian, îi cere șefului Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Gheorghe Lazăr, să retragă „toate numirile politice” de la nivelul conducerilor unor unități școlare din județul Suceava. Într-o postare pe contul său de Facebook, ilustrată cu fotografia unei caracatițe, Mihai Dimian consideră că prin astfel de numiri învățământul românesc a ajuns „la marginea prăpastiei”.
Vă prezentăm în continuare „scrisoarea” pe care Mihai Dimian i-a adresat-o pe Facebook șefului învățământului sucevean:

„Domnule Inspector General Gheorghe Lazăr,
Lăsați-ne și pe noi să trăim într-o țară normală și retrageți-vă toate numirile politice din fruntea unităților școlare și liceale făcute la 1 septembrie.
Să nu găsiți în prestigiosul Colegiu Eudoxiu Hurmuzachi niciun profesor demn de funcția de director și să-l numiți tocmai de la Colegiul Tehnic pe domnul Puiu (probabil drept rasplată că s-a transferat de la PMP la ALDE în perioada alegerilor locale)?
Să nu o găsiți la Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor decât pe doamna Juravle, consilier local PSD, adusă și dumneaei de la altă unitate (Liceul Tehnologic “Vasile Deac”)?
Să nu o găsiți la Școala din Dolheştii Mari, decât pe doamna consilier local PSD Mihaela Vieriu?
Chiar nu ați găsit la Școala Ion Creangă din Suceava decât pe vechiul camarad PSD-ist, Constantin Mărgineanu?
I-ați împăcat și pe cei de la PNL cu numirile domnilor Balabașciuc și Docuz la Moldovița și Siret?
Probabil că fiecare numire are istoria ei politică și sper că Ministerul și mass-media le vor analiza pe îndelete.
Chiar nu înțelegeți că procedând în acest mod am ajuns cu învățământul românesc la marginea prăpastiei și vă străduiți să ne și impingeți în ea?
Cu prietenie,
Mihai Dimian”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
  • PETRU

    Si cei numiți în 2014 tot politic ,au fost .Ar trebui toți directorii de la 2014 în 2016 să-și dea demisia de onoare ,deoarece au fost puși politic.Ba de d-na Teodorovici,ba de domnul Donțu,ba de oamenii de afaceri ai Sucevei cu mare influență.Din 2012 tot politic-fostul USL 1-1 ,dar și mai înaite de fosta guvernare pdl, care tot acoliții politici a numit.Niciunul nu a fost pus pe vreun merit ci doar pe sfori politice sau financiare.Chiar sunt oameni care nu au muncit niciodată,dar se pricep a trage sfori,prietenii sus puse ….Multă greață și mizerie…Din câte știm și pe la USV tot așa este …așa că așchia nu sare departe de trunchi.Acolo după ce se ajung în funcții își părăsesc și familiile-soțiile ,copiii ,se duc cu tinerele …e la modă la USV.

Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava