Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Asociaţia Română pentru Cunoaştere şi Intervenţie Psihologică şi Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ apreciază că, în sfârşit, după 12 ani, Colegiul Psihologilor din România (CPR) funcţionează ca un sistem normal, în care breasla nu mai acceptă abuzuri şi cere alegeri democratice.

Tentativa de fraudare a alegerilor la nivelul conducerii administrative a CPR i-a determinat pe psihologii din toată ţara să fie mai uniți ca niciodată, să dorească instaurarea democrației și abolirea dictaturii, care tronează de mai bine de 12 ani la cel mai înalt for reprezentativ al breslei.

Prin schimbarea regulilor alegerilor după începerea acestora, prin emiterea a nu mai puțin de 19 decizii și a numeroase comunicate, directorul general CPR, Ştefan Iulian Laurenţiu  a acționat premeditat pentru eliminarea tuturor candidaților respectabili şi apreciați de întreaga comunitate profesională şi academică. Din multitudinea de decizii abuzive reiese clar faptul că lipsește una singură, cea mai importantă: aceea de numire a Ştefan Iulian Laurenţiu drept preşedinte. Celelalte emanații elimină orice speranță de organizare a unor alegeri democratice de către Ştefan Iulian Laurenţiu, candidat și organizator al alegerilor din acest an.

În acest context, psiholog principal Anghel Ilie Grădinaru, preşedintele Asociaţiei Române pentru Cunoaştere şi Intervenţie Psihologică şi organizatorul EUROTAS 2016 – cea mai mare conferinţă internaţională de psihologie organizată în România, este de părere că Ştefan Iulian Laurenţiu încă nu a înţeles cine îşi decide reprezentanţii într-o comunitate profesională, şi nu a făcut decât să-şi urmărească interesul propriu, nu pe cel al breslei din care pretinde că ar face parte. “Directorul general al CPR nu a acţionat, de fapt, ca un reprezentant al psihologilor, ci ca un moşier, ca un proprietar al Colegiului. Îi reamintesc domnului Ştefan Iulian Laurenţiu că acest Colegiu nu este al domniei sale, ci este al tuturor psihologilor din România, fondat special pentru a le apăra şi promova drepturile. Eu şi mai mulţi psihologi din întreaga ţară îi cerem demisia, deoarece ne dorim alegeri corecte, democratice în structurile de conducere a CPR”, declară Anghel Ilie Grădinaru.

De cealaltă parte, presedinţele Asociaţiei de Psihologie şi Siguranţă Rutieră – PsihoTrafiQ, prof. univ. dr. Mihaela Rus, psiholog principal, apreciază că invalidarile numeroşilor candidaţi, din mai multe filiale CPR, pe diferite poziţii de conducere, în consiliu şi în comitetul director, sunt abuzive, neexistand nicio justificare legală pentru acestea. “S-a creat o situaţie fără precedent. Parcă ne-am întors în epoca comunistă când aşa-zişii nomenclaturişti decideau cine au drept de reprezentare şi cine nu. Actuala conducere uită că trăim în democraţie, unde breasla psihologilor trebuie să-şi aleagă prin vot reprezentanţii, dar îmbucurător este faptul că minunaţii colegi din ţară au reacţionat imediat la aceste nedreptăţi. Mai mult decât atât, majoritatea psihologilor care şi-au depus candidatura sunt persoane cu o imagine profesională impecabilă, cadre universitare, specialişti care participă la congrese naţionale şi internaţionale şi este ilegal să li se invalideze candidatura fără o motivaţie concretă pe baza legislatiei in vigoare. Nu avem cazier, nu suntem condamnaţi, nu ne-a interzis vreo instanţă dreptul de a candida, deci nu înţeleg unde este problema”, afirmă prof. univ. dr. Mihaela Rus, preşedintele PsihoTrafiQ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava