Concert pascal
MOPAN Suceava

Elan deosebit pentru jucătorii de la Rapid Suceava la meciul din etapa a VI-a de sîmbătă 5 octombrie, pe ”Areni” cu Unirea Târlungeni. Apăsați de problemele cu care se confruntă, sucevenii au încercat să răspundă printr-o victorie indiferenței cu care sunt înconjurați, dar nu au reușit.

Deși s-a putut lesne observa că s-au străduit, fotbaliștii pregătiți de Bogdan Tudoreanu nu au avut luciditatea necesară pentru a găsi drumul spre plasa porții adverse și au încheiat la egalitate, scor 1-1, disputa cu Unirea Târlungeni.

Pe lângă faptul că aveau buzunarele goale, ”rapidiștii” suceveni au mai avut și ghinion în debutul partidei cu gruparea brașoveană, Elek marcând chiar în minutul 5 în poarta apărată de Pascal. Tactica promovată de oaspeți a fost apoi una specific grupărilor care joacă în deplasare, ”masarea” jucătorilor în propriul teren și eventuale contraatacuri.

Chiar dacă s-au străduit și au avut și oportunități bune, gazdele nu au putut marca în primele 45 de minute și au intrat la cabine în deficit pe tabela de marcaj, la fel ca și în partida cu ACS Berceni.

La fel ca și în alte ocazii, neobositul Semeghin a dat semnalul revenirii. Totuși, în pofida eforturturilor sale, până la fluierul final Rapid Suceava nu a reușit decât un singur, Negru înscriind cu capul după a centrare a fundașului stânga remarcat pe drept în trecut de Sir Alex Ferguson.

De ce nu a funcționat îndemnul la luptă a lui Semeghin? Pentru că mijlocașii suceveni au fost extreme de neinspirați, s-au precipitat și au ales cele mai nepotrivite soluții pentru fazele de atac. E adevărat că ei au încercat, au făcut alunecări, s-au zbătut, însă dacă nu ai luciditate și un pic de baftă nu poți face față eșalonului secund al fotbalului românesc. Cei din linia de mijloc a grupării sucevene au arătat rigiditate în joc și din nou au apelat la mingi înalte, inutile pentru jucători scunzi ca Ionesi, Sumanariu sau Golofca. Păcat de egalul cu Unirea Târlungeni pentru că, spre deosebire de meciul cu ACS Berceni, de această dată sucevenii meritau victoria.

Rapid CFR: Pascal – Bălan, Fl. Plămadă, Velescu, Cristescu (’46 Sava) – Cerlinca, Sumanariu (’77 Stănescu), Căinări, Semeghin – Ionesi (’59 Golofca), M. Negru.

Unirea Târlungeni: Iacob – Toderaşcu (’64 Postolache), V. Tatarciuc, Barbu, Dumbravă (’46 Cristea) – Iaru, Enceanu (’81 Lita), Brujan, Nicolae, Marin – Elek.

Cred că băieţii au făcut un joc bun, în mare parte. Am luat un gol uşor la o fază fixă, dar mai departe cred că am controlat jocul în totalitate. Din punctul meu de vedere am avut şi două penaltyuri pe care domnii arbitri nu le-au văzut. A doua repriză a fost foarte bună, băieţii s-au dăruit. Situaţia noastră cred că o ştiţi foarte bine. La situaţia în care suntem acum, cred că au făcut tot ce au putut. Cu puţină şansă puteam să luăm cele trei puncte. A doua repriză a fost foarte bună, am avut ocazii multe, asta e.

Sperăm să mergem la Bacău, nu ştiu, sperăm să se rezolve până la urmă problema banilor şi să putem intra în normal. Ţineţi cont că noi nu am făcut un cantonament, ei au venit direct de acasă. Lumea trebuie să înţeleagă că este o situaţie foarte grea şi mai mult de atât nu se poate. Dacă se vor reglementa treburile, poate vom intra şi noi în normal, dacă ne dă banii. Dacă nu, probabil că o să ne desfiinţăm, asta e situaţia. Altă soluţie nu văd” a declarat antrenorul sucevenilor, Bogdan Tudoreanu.

Rezultate înregistrate în etapa a VI-a a seriei I a Ligii a II-a:

Rapid Suceava – Unirea Târlungeni 1-1

Farul Constanța – CSMS Iași 1-0

Unirea Slobozia – ACS Verceni 1-1

Rapid București – FC Clinceni 1-0

Dunărea Galați – Gloria Buzău 1-2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava