Concert pascal
MOPAN Suceava

Actorul și regizorul francez Charles Gonzales va susține, la Suceava, un recital din poezia lui Charles Baudelaire în memoria fostului manager al Teatrului „Matei Vișniec”, Carmen Veronica Steiciuc.

Anunțul a fost făcut, la Radio Top, de președintele de onoare al Alianței Franceze din Suceava, profesorul universitar doctor Sanda-Maria Ardeleanu. Universitara a afirmat că propunerea privind recitalul a fost avansată Alianței de Institutul Francez din Iași, iar evenimentul va avea loc pe 8 decembrie, începînd cu ora 18.00, în Auditorium-ul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare”.

Sanda-Maria Ardeleanu a spus: „Nu știam nimic despre Charles Gonzales și am vrut să intru în legătură cu el direct pentru a-l cunoaște și a vedea care-s așteptările pentru un asemenea recital. Este un recital special. Noi ne-am gîndit că ar fi bine să fie o atmosferă mai intimă. Charles Baudelaire poate nu-i cunoscut și gustat de toată lumea. Am dorit inițial să facem acest recital într-o sală de lectură a Bibliotecii USV, dar am avut inspirația de a-l suna pe domnul Gonzales cu ajutorul Institutului Francez din Iași. Am aflat cu surprindere că domnul Gonzales a fost la Suceava și a fost primit de Carmen Veronica Steiciuc. Aflase cu o zi înainte de a vorbi cu mine despre această grea pierdere a noastră, despre trecerea lui Carmen la cele veșnice”. Profesoara a precizat: „În convorbirea de o jumătate de oră pe care am avut-o cu Charles Gonzales, acesta a fost extrem de emoționat, de empatic. Mi-a povestit cum a fost primit de Carmen și mi-a vorbit de ospitalitatea bucovineană, de ospitalitatea lui Carmen. Domnul Gonzales a venit cu propunerea de a dedica recitalul Baudelaire memoriei lui Carmen. Sigur că am fost de acord”.

Recitalul din 8 decembrie va dura trei sferturi de oră. Fostul manager al Teatrului „Matei Vișniec”, poeta Carmen Veronica Steiciuc, s-a stins din viață la începutul acestei luni, la vîrsta de 53 de ani și o săptămînă, după ce a fost infectată cu COVID.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava