Concert pascal
MOPAN Suceava

Va aducem la cunostinta faptul ca Recitalul In memoriam BENJAMIN FONDANE, care ar fi trebuit sa aiba loc astazi, incepand cu ora 18.00, in Sala Auditorium „Ion Carp Fluerici ” a Colegiului de Arta ”Ciprian Porumbescu” din Suceava, VA FI REPROGRAMAT, PENTRU O DATA ULTERIORA CE VA FI ANUNTATA, datorita faptului ca Ministerul Educatiei Nationale a luat decizia de a inchide pentru data de 27 ianuarie toate unitatile de invatamant din mai multe judete, printre care si judetul Suceava.

Organizatorii evenimentului Recital Extraordinar IN MEMORIAM BENJAMIN FONDANE, dupa 70 de ani de la plecare…, prevazut initial sa aiba loc in data de 27 ianuarie (Consiliul Judetean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera”, Colegiul de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava, Alexandria Librarii), anunta ca acesta este in prezent reprogramat pentru o data ce va fi anuntata din timp. Masura urmeaza deciziei Ministerului Educatiei (http://edu.ro/index.php/pressrel/20955), de a inchide in 27 ianuarie scolile din mai multe judete ale Romaniei, intre care si Suceava, ca urmare a conditiilor meteo, respectiv pentru siguranța elevilor, a insotitorilor acestora si a personalului didactic si nedidactic din aceste judete.

In acelasi timp, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” anunta ca ramane valabila deschiderea pe 27 ianuarie a.c. a Expozitiei ARTA si HOLOCAUST, care va dura pana pe 10 februarie, in Galeria de Arta de la etajul I al Corpului A. Expozitia este deschisa cu ocazia Zilei Internationale a Memoriei Victimelor Holocaustului, comemorata in fiecare an la 27 ianuarie, si cuprinde standuri de carti, albume, produse multimedia si de arta digitala sau foto, prin care sunt evocate momente din marea tragedie, precum si personalitati ce marcheaza istoria acestui episod barbar al istoriei secolului XX.

Aceasta comemorare a fost decisa prin Rezolutia Adunarii Generale a Natiunilor Unite numarul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptata la a 42-a sedinta plenara. La 24 ianuarie 2005, in cadrul unei sedinte speciale, Adunarea Generala ONU a marcat a 60-a aniversare a eliberarii lagarelor de concentrare naziste si sfarsitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea de catre regimul nazist german a 6 milioane de evrei europeni si a milioane de persoane de alte nationalitati.

27 ianuarie este data la care, in 1945, cel mai mare lagar nazist de exterminare, si anume cel de la Auschwitz-Birkenau  (astazi in Polonia), a fost eliberat de armata sovietica.

Inainte de rezolutia 60/7, se instituisera zile nationale de comemorare a Holocaustului, cum ar fi Der Tag des Gedenkens an die Opfer des Nationalsozialismus (Ziua Comemorarii Victimelor National-Socialismului) în Germania, stabilita printr-un decret al Presedintelui Germaniei Roman Herzog la 3 ianuarie 1996. Din 2001, 27 Ianuarie fusese si Ziua Holocaustului in Regatul Unit al Marii Britanii.

Expozitia de la Biblioteca Bucovinei transmite Omagiul adus Victimelor Holocaustului, precum si mesajul de respect pentru valorile umane si valorile democratiei, cultivand ideea de a fauri binele si educatia prin Arta, Cultura si Civilizatie, comunicare interculturala, toleranta, dialog si cooperare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava