Concert pascal
MOPAN Suceava

Viceprimarul Suceavei, Lucian Harșovschi, anunță că în curând cetățenii municipiului reședință de județ pot obține on-line actele de care au nevoie precum avize, acorduri, autorizațiii, adeverințe. Și asta grație unui proiect european denumit ”Administrație Publică Locală Informatizată Calitativă și Accesibilă Tuturor”, pe scurt APLICAT, care se află în curs de implementare.

”Plimbatul documentelor pe hârtie este anevoios și ocupă destul de mult timp. Ca soluție pentru această problemă implementăm proiectul APLICAT, prin care serviciile publice oferite de către Primăria Suceava vor fi modernizate/digitalizate. La nivelul primăriei instalăm un portal web pentru servicii electronice și un sistem digital de administrare al documentelor, cu ajutorul cărora, sucevenii vor putea solicita online actele de care au nevoie (aviz/acord/autorizație/adeverințe etc.)”, a spus Harșovschi.

În principiu vor fi digitalizate următoarele fluxuri interne:

▪ Înștiințarea începerii lucrărilor de construire/desființare

▪ Înștiințarea terminării lucrărilor de construire/desființare

▪ Obținere Certificat de Nomenclatură stradală și adresă

▪ Eliberare Certificat de Atestare Fiscală

▪ Autorizație transport greu

▪ Eliberare Abonament parcare

▪ Programare on-line evidenta persoanelor

▪ Obținere certificat de urbanism

Procesul va fi unul simplu: completarea unei cereri pentru înregistrare solicitare➡atașare document justificativ➡trimitere către primărie➡procesare solicitare➡generare act➡livrare prin portal împreună cu notificările pe mail/sms.

”De asemenea, se crează o arhivă de copii digitale ale documentelor tradiționale existente în arhiva instituției, care prezintă valoare operațională în prezent.  Achiziționăm echipamente de scanare, servere, licențe, notebook-uri și calculatoare   desktop   pentru   funcționarii   participanți la fluxurile digitale”, a explicat viceprimarul.

Valoarea totală a proiectului este de  2.777.418 lei, din care 2.360.805,30 lei ajutor financiar nerambursabil asigurat de Uniunea Europeană (85%), 361.064,38 lei ajutor financiar nerambursabil din bugetul național (13%) și 55.548,32 contribuție proprie a beneficiarului (2%).

Data de finalizare a implementării proiectului este anul 2021, însă Lucian Harșovschi crede că acesta  se poate finaliza și mai repede.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava