Concert pascal
MOPAN Suceava

În luna august a acdstui an, la Băile Felix, s-au desfășurat Campionatele Naționale de Radio Orientare, competiție organizată de Federația Română de Radioamatorism. Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative din Suceava, a fost reprezentat de sportivul Traian Tudurean, sportiv care a fost medaliat la toate cele patru probe de concurs.
Suceveanul a obținut trei medalii de aur la probele de 144 MHz, 3,5 MHz și Sprint, iar la proba de Foxoring a obținut o medalie de argint.
Radio orientarea este o formă de întrecere sportivă în care se confruntă mai mulți concurenți sau echipe care trebuie să parcurgă, pe un teren necunoscut, cu ajutorul hărții, busolei și a unui receptor directiv un anumit traseu, în cel mai scurt timp posibil. Sportivii trebuie să aleagă traseul cel mai convenabil între aceste emițătoare (posturi de control).
Radio orientarea (ARDF-Amateur Radio Direction Finding) ca sport, este ramură a radioamatorismului, activitate coordonată de către Federația Română de Radioamatorism (FRR). Forul internațional este Uniunea Internaționaăa a Radioamatorilor (IARU – International Amateur Radio Union).
De-a lungul existenței sale, radio orientarea a purtat mai multe denumiri, cea mai cunoscută fiind denumirea de „vânătoare de vulpi”. Acest sport pretinde o formă fizică excepțională și o excelentă capacitate perceptiv – senzorială în vederea interpretîrii hărții și luării deciziilor adecvate într-un timp cât mai scurt. Sportul și tehnica, atletismul și inventivitatea, orientarea și claritatea minții sunt asocieri necesare pentru dezvoltarea armonioasă a personalității sportivuluide radio orientare. Pentru a face performanță, sportivul trebuie să fie deci un bun radioamator, atlet și orientarist.
Acest sport poate fi practicat de orice persoană, indiferent de vârstă și sex, dacă îndeplinește două condiții: iubește mișcarea în aer liber și este atrasă de tehnică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava