MOPAN Suceava

Marţi, 11 septembrie, ora 19.00, la Centrul de Teatru Educațional Replika (str. Lânăriei 93, București), va avea loc punerea în scenă a spectacolului Interior 0, care are la bază romanul Interior Zero, Lavinia Branişte, apărut în două ediţii la Editura Polirom.

Un spectacol de: Gabi Albu, Alex Bălă, Lavinia BraniștePaul DuncaNicoleta LefterMihaela Michailov,  Katia Pascariu.

Proiectul a fost iniţiat de către Asociația ADO în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika, cofinanțat de AFCN. Intrarea la spectacol este liberă, pe bază de rezervare la numerele de telefon: 0732.101 860 / 0787.714 551 sau la adresa de email: centrulreplika@gmail.com.

Interior 0. Spectacolul

Interior 0 e despre noi. Despre cele și cei cu suflete varză, în căutarea unor puncte de stabilitate. Despre cele și cei care bîjbâie după chirii mai ieftine în orașe înghițite de mafii imobiliare. Despre cele și cei care lucrează în corporații, cu senzația apăsătoare că altcineva le trăiește viața. Despre cele și cei care trăiesc mult în capul lor, pentru că doar acolo pare să fie puțin mai suportabil. Despre cele și cei care se confruntă cu precaritatea și exploatarea. Despre cele și cei care speră că binele temporar din viețile lor va arăta într-o zi mai bine. Despre cele care ajung să creadă că dacă nu sunt programate să devină mame, nu sunt programate pentru nimic. Despre toate interioarele 0 din jurul nostru.

Interior Zero. Cartea

„Lavinia Branişte a reuşit să scrie o carte uluitor de proaspătă, în limbajul imediat recognoscibil al rătăcirilor de acum, o carte în care realităţile interioare şi exterioare se arată nefalsificate, revoltătoare, în care trucurile şi eschivele nu se admit. Este şi o carte a adevărurilor despre femeile tinere, singure şi captive în mecanismul aşteptărilor şi al nevoii de validare, un roman despre micile cedări şi despre micile trădări de fiecare zi, despre forme de acomodare şi (iluzorii) strategii de evadare din teritoriul neîndurător al unei urbanităţi alienante, normative. Este o carte unică, autentică şi curajoasă, una atît de necesară. După acest roman care, la fel ca prozele care l-au precedat, constata cu luciditate o stare de toxicitate sistemică, Lavinia Branişte are toate datele să ia în calcul o proză mai puţin defensivă, în care eroina îşi ia, în sfîrşit, revanşa!” (Alina Purcaru)

Lavinia Branişte s-a născut în 1983, la Brăila. A studiat limbi străine la Cluj-Napoca şi Bucureşti. A debutat în 2006 cu volumul de poezii Poveşti cu mine, după care au urmat două volume de proză scurtă, Cinci minute pe zi (2011) şi Escapada (2014). A scris şi cîteva cărţi pentru copii: Rostogol merge acasă (2016), Jungla lui Toco (2016), Rostogol păzeşte pepenii (2017) şi Melcuşorul (2018). Interior zero, primul ei roman, a fost tradus în limba germană la Editura Mikrotext. În prezent locuieşte în Bucureşti, unde lucrează ca traducătoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava