Concert pascal
MOPAN Suceava

În finală la Open-ul Galez, ediţia 2016, s-au întâlnit englezul Ronnie O’Sullivan şi australianul Neil Robertson, jucători care şi-au împărţit cele mai importante două trofee ale începutului de sezon, Masters-ul şi Campionatul Regatului Unit (parte a „Triplei Coroane” din snooker, alături de Campionatul Mondial).

Neil Robertson şi-a asigurat primul biletele pentru finală, prin victoria, scor 6-4, în faţa lui Mark Allen. Australianul a cedat primele două jocuri, însă a fost ţinut în cărţi în prima repriză de un fault al nord irlandezului, care a pus astfel capăt unui break de 56 de puncte. Campionul mondial din 2010 a forţat egalitatea înaintea pauzei, 2-2 şi a preluat conducerea, impunându-se chiar dacă adversarul său a semnat cel mai consistent break al partidei, de 124 de puncte, în jocul opt.
De partea cealaltă, Ronnie O’Sullivan a trecut cu 6-3, de Joe Perry, dublându-şi astfel, per total, numărul de jocuri cedate în drum spre finală. „The Rocket”” a preluat din start conducerea, 1-0, a văzut în fotoliu cel mai mai mare break al meciului, în valoare de 139 puncte şi a răspuns imediat cu un break propriu de 124 de puncte, alimentat de o lovitură combinată de meci demonstrativ. Joe Perry a reuşit să menţină echilibrul partidei până la pauză, întrucât cei doi jucători au plecat la cabine la egalitate, 2-2. Nivelul jucătorului de 41 de ani a scăzut însă în repriza a doua, iar O’Sullivan, cu break-uri de 101, 94 şi 88 de puncte, a tranşat practic disputa, înainte ca o lovitură riscantă de atac, ratată, să îi ofere încă un joc lui Perry.

Debutul marii finale a aparţinut lui “auzzie” care a condus încă din start cu 1-0, 3-1 şi apoi 5-2. “The Rocket” s-a salvat în “frame-ul” cu numărul opt după un joc încâlcit şi a redus din handicap pentru 5-3. În a doua sesiune, la masă parcă au venit cu totul alţi jucători. Dacă în prima parte a meciului australianul Neil Roberston avea un procentaj excelent la loviturile de la distnaţă, oricum superior celui de 43% al englezului, lucrurile s-au schimbat radical spre seară. Ronnie O’Sullivan a profitat de orice eroare a adversarului său şi l-a “taxat” de fiecare dată. Liderul clasamentului mondial, “Robocop” Roberston, o “chintesenţă” a lui Jimmy White şi Stephen Hendry, cum l-a numit Ronnie O’Sullivan, a început să rateze loviturile de către buzunarul de centru şi mai apoi a riscat inutil. Cel mai talentat jucător al tuturor timpurilor, Ronnie O’Sullivan a profitat şi a câştigat toate cele şapte jocuri ale sesiunii de seară şi pentru a patra oară Openul Ţării Galilor. Pentru campionul englez trofeul era extrem de important deoarece doar victoria în acest turneu îi permitea participarea la următoarea competiţie la care vor lua startul doar primii 16 clasaţi în clasamentul mondial pe puncte.
Pentru bucuria fanilor români ai snooker-ului şi în special pentru cei ai lui Ronnie O’Sullivan, acesta va veni din nou în România la Bucureşti în zilele de 2 şi 3 martie pentru un turneu demonstrativ. Se pare că celui mai simpatic jucător de pe mapamond i-a plăcut în România şi va reveni aici după mai puţin de jumătate de an. Ronnie O’Sullivan va fi present şi la Campionatul European de Snooker care va avea loc tot la Bucureşti la finele acestui an.

Neil Robertson are un titlu la Open-ul Ţării Galilor, obţinut în 2007, în timp ce O’Sullivan este acum cvadruplu câştigător (2004, 2005, 2014,2016).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava