Lume lume hai la targ
MOPAN Suceava

Stadionul Tineretului din Gura Humorului, a găzduit la finele săptămânii trecute derbiul local din Divizia Națională de rugby dintre RC Gura Humorului și Bucovina Suceava. Humorenii porneau ca favoriți, însă după un prim eseu înscris de gazde sucevenii au revenit în joc și au preluat conducea cu 6-5, pentru a intra la cabine cu un avantaj important, 13-8.

Suceava a dominat așadar prima repriză, în special datorită grămezii foarte puternice.  În a doua repriză, jocul a continuat să fie echilibrat, dar humorenii au reușit să dea drumul la baloane în joc deschis, astfel că au venit și eseurile, după faze frumoase, în viteză.

Scor final, RC Gura Humorului  – CSM Bucovina Suceava 37-19.

Raportul de eseuri a fost de 5-1 în favoarea gazdelor, victoria fiind până la urmă clară.

De remarcat totuși că ambele echipe sunt în creștere de formă și se prezintă mai bine decât în sezonul în trecut. Asta în mod clar în primul rând datorită juniorilor campioni naționali de la U 20. În cazul echipei din Gura Humorului este vorba și de câțiva jucători străini cu burse asigurate de Asociația ”Mingea Ovală”.

La humoreni jocul bun se vede și în clasament, cu 2 victorii, 11 puncte și locul 5 în clasament.

Sucevenii sunt încă la borna 0 în clasament, dar urmează și pentru ei meciuri în care au șanse la victorie.

Ca aspect inedit, derbiul local a fost arbitrat de o femeie, practicantă de rugby în 7, care a avut de gestionat multe momente tensionate.

Jucătorii ambelor echipe au evoluat cu banderole albe pe brațul stâng, în semn de protest pentru faptul că evenimentul care marchează centenarul primei medalii olimpice nu se poate organiza pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, dar și pentru a sublinia situația pe care Federația Română de Rugby o întâmpină în ultimii ani cu stadionul care ar trebui să fie prioritar al rugbiului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava