MOPAN Suceava

La finele turului campionatului național de rugby zona Moldova pentru juniori U 18, LPS Suceava se afla pe locul al treilea în clasament la o diferență confortabilă de ocupanta locului patru, Stejarul Buzău. Spre surprinderea general, în retut, gruparea buzoiană a învins trei echipe cu care pierduse clar în prima parte a campionatului, Iași, Bârlad și Tecuci și a ”suflat” locul de turneu final sucevenilor.
Antrenorul echipei LPS Suceava, Dumitru Livadaru a acuzat vehement ”jocurile de culise” făcute de gruparea Stejarul Buzău. În acest sens, săptămâna trecută, antrenorul sucevean a făcut un memoriu către federaţie în care şi-a exprimat doleanţele faţă de modul în care s-a desfăşurat acest campionat.
„Din păcate, în acest retur de campionat s-au făcut combinații, astfel încât echipa LPS Suceava să fie scoasă din lupta pentru turneul final, deşi avea un avantaj mare, ce a fost anulat. În aceste condiții, o echipă precum Stejarul Buzău, care nu are destui juniori şi foloseşte şi seniori, a aranjat să câştige trei meciuri cu echipe ce în tur au învins-o la scor, precum Iaşi, Bârlad sau Tecuci. Mai mult, buzoienii şi-au amânat mai multe meciuri după bunul plac, cu avizul comisiei de competiţii din federaţie. Eu am făcut un memoriu la federaţie în care am acuzat jocurile de culise şi modul dubios de desfăşurare a campionatului, ce duce fair-play-ul în zona intereselor personale”, a declarat antrenorul Dumitru Livadaru.
Tehnicianul sucevean a mai adăugat că nu înţelege de ce un club de tradiţie care a promovat foarte mulţi jucători la echipele naţionale de juniori şi seniori este scos prin jocuri de culise şi interese obscure de la un turneu final la care a demonstrat că merită să ajungă.
În weekend-ul trecut, echipa LPS Suceava a încheiat returul de campionat cu un meci pe terenul celor de la LPS Focşani. Sucevenii au reuşit să câştige cu 23–0 (13 – 0), câştigând astfel şi punctul bonus ofensiv, dar chiar şi aşa au picat pe locul patru, poziţie ce-i obligă să joace un meci de baraj cu echipa de pe locul patru din Muntenia pentru a ajunge la turneul final. Pentru echipa LPS, Portariu, Zimbru, Custrin şi Beldiman au marcat câte un eseu, ultimul trecându-şi în cont şi o lovitură de pedeapsă.
„La finalul turului avem un avantaj de 20 şi ceva de puncte faţă de locul patru şi nu m-am gândit niciodată că putem să pierdem această poziţie. La Focşani a fost o victorie muncită, în faţa unui adversar ce a băgat în teren şi vreo 4 sau 5 juniori I, pe fondului unui arbitraj cât de cât real cu realitatea din teren, mult mai bun decât în meciurile în care brigada a venit cu temă, să nu câştigăm acele dispute. Nu înţeleg de ce nu se doreşte promovarea jucătorilor din zona noastră, mai ales că la jocul recent al României cu Spania 12 dintre tricolori erau crescuţi şi formaţi în zona Moldovei de Nord Est, Gura Humorului, Suceava şi Iaşi. Vom avea o partidă dificilă cu Steaua Bucureşti pentru un loc la turneul final, un meci ce este programat duminică pe un teren ce nu a fost stabilit încă”, a explicat antrenorul emerit Dumitru Livadaru.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava