Concert pascal
MOPAN Suceava

În cursul zilei de marti, polițiștii au adus dispus reținerea pentru 24 de ore și încarcerarea unui bărbat care a încălcat ordinul de protecție săvârșind fapte de violență în familie. 

La data de 6 februarie ora 08.00, o femeie a sesizat telefonic Poliția Orașului Vicovu de Sus, cu privire la faptul că dimineață a fost amenințată cu acte de violență de către soțul său, acesta încălcând ordinul de protecție emis la data de 05.01.2024 de Judecătoria Rădăuți, prin aceea că, a pătruns în curtea imobilului din Straja, a lovit cu palmele geamurile imobilului și a amenințat-o pe soția sa și pe nora sa. Față de imobil, bărbatul are interdicție de a se apropia la o distanță de 100 m pe o perioadă de 12 luni conform hotărârii Judecătoriei Rădăuți. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că în dimineața zilei de 06.02.2024, în jurul orei 07:00 în timp ce femeia de 51 ani, se afla la locuința de domiciliu din Straja, împreună cu nora sa și fiica acesteia în varstă de 4 ani, bărbatul de 54 ani, a pătruns în curtea imobilului a bătut cu palma în geamurile imobilului unde au camerele părțile vătămate. Ulterior, văzând ca nu iese nimeni și nu îi deschide niciuna dintre ele ușa imobilului, acesta le-a adresat înjurii și amenințări cu fapte de violentă. În momentul în care femeia de 51 de ani a observat faptul că bărbatul le adresează înjurii și amenințări cu acte de violență și totodată nu părăsește curtea imobilului a apelat organele de poliție pentru a interveni. Femeia de 51 de ani a depus plângere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție. S-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii înfracțiunilor de „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia din măsurile prevăzute la art.38 alin.(1), (4) și (5) lit. a) și b) dispuse prin ordinul de protecție”, faptă prev. și ped. de art. 47 alin.(1) din Legea 217/2003 rep și  „amenințarea”, faptă prev. și ped. de art. 206 alin.(1) din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției oraș Vicovu de Sus au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de bărbatul de 54 de ani din Straja, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia din măsurile prevăzute la art.38 alin.(1), (4) și (5) lit. a) și b) dispuse prin ordinul de protecție”, faptă prev. și ped. de art. 47 alin.(1) din Legea 217/2003 rep (2 fapte) și  „amenințarea”, faptă prev. și ped. de art. 206 alin.(1) din Codul Penal (2 fapte).

Totodată, polițiștii au dispus față de bărbatul de 54 de ani luarea măsurii preventive a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarecerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă IPJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava