MOPAN Suceava

Asociația Alpin Club PRO-MONT București vă invită la cea de-a II-a Ediție a Trofeului “PRO-MONT”,  Etapa a IV- a din cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților” 2019, etapă organizată în perioada 02-04 August 2019 în Masivul Postăvaru, arie naturală ROSCI0207 – sit de importanță comunitară a rețelei ecologice europene NATURA 2000.

Trofeul “PRO-MONT” se adresează atât membrilor cluburilor participante în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv “Ștafeta Munților”, cât și altor persoane care se vor putea organiza în echipe, participând alături de cluburi și beneficiind de aceleași tipuri de activități. Evenimentul cuprinde mai multe probe: raid montan, orientare sportivă, cunoștințe teoretice, escaladă pe stâncă, probe de cultură și de creativitate artistică.

Tabăra de corturi va fi amplasată în Predeal, stațiune turistică de interes național și internațional, în vecinătatea cabanelor Trei Brazi și Poiana Secuilor,  într-o poiană minunată situată la altitudinea de 1063 m, înconjurată de pădure, la poalele Masivului Postăvaru.

În arealul sitului Masivul Postăvaru, situat între râul Timiș, Valea Cheii și stațiunile turistice Predeal și Poiana Brașov, au fost identificate 12 tipuri de habitate naturale de interes comunitar bogate în floră și faună specificehttps://ro.wikipedia.org/wiki/Post%C4%83varul_(sit_SCI) – cite_note-7 Carpaților de Curbură, influențate de geologia calcarelor jurasice (Cheile Râșnovului, Muchia Cheii, Vârful Postăvaru – 1799 m), aceste atracții putând fi admirate de pe traseul raidului montan și în zona de desfășurare a evenimentului.

Accesul se poate realiza din DN 1 București – Predeal – Trei Brazi – Poiana Secuilor și DN 1A Vălenii de Munte – Săcele – Brașov – Predeal – Trei Brazi – Poiana Secuilor sau pe calea ferată București – Predeal, apoi din Predeal pe drumul către Trei Brazi – Poiana Secuilor (Coordonate GPS N 45°31′4837″, E 025°32′8566″).

Cei care doresc sa participe la acest eveniment pot opta pentru una din categoriile de mai jos în funcție de vârstă și experiență:

  • FAMILY – participă echipe formate din 3 persoane, minim un adult și obligatoriu minim un copil cu vârsta de maxim 13 ani împliniți;
  • JUNIORI – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex, cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 ani împliniți;
  • ELITE – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de sex și vârstă;
  • SENIORI – participa echipe formate din 3 peroane cu vârsta cuprinsă între 35-50 ani, indiferent de sex.
  • VETERANI – participă echipe formate din 3 persoane cu vârste peste 50 de ani, indiferent de sex;
  • FEMININ – participă echipe formate din trei fete, indiferent de vârstă;
  • OPEN – participă echipe formate din 3 persoane, indiferent de vârstă și sex. Timpii sunt calculați ca timpi turistici si această categorie se punctează tot cu 500 puncte în clasamentul general al Ștafetei Munților.

Informații suplimentare despre Trofeul “Pro-Mont” 2019,  accesând https://www.stafetamuntilor.ro/invitatii

Acest eveniment este sponsorizat de Viking Tools și organizat în colaborare cu Primăria Orașului Predeal – Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Predeal (Visit Predeal), având și sprijinul Serviciului Public Salvamont Predeal, Varta Romania, BUFF Official Store Romania, Centrului BioFocus, Costi Service, Silverline, Panouri Foto, e-marturii.ro, Marketing Romania.

Persoane de contact etapa:

Robert Muresan: 0770254138; e-mail: alpinclubpromont@yahoo.com

Stelian Matei: 0761695024; e-mail: alpinclubpromont@yahoo.com

Să cucerim Masivul Postăvaru cu mic cu mare, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava