MOPAN Suceava

Mai mulţi profesori ai Liceului Tehnologic Special Bivolărie ar fi primit salarii care nu erau conforme cu nivelul lor de pregătire. Consilierul judeţean PSD, Virginel Iordache, a declarat în şedinţa de joi a deliberativului judeţean, în cadrul căreia a fost prezentat un raport întocmit în urma verificării activităţii acestei unităţi şcolare, că mai mulţi profesori ar fi primit salarii fără respectarea prevederilor legale în vigoare. Virginel Iordache a arătat că în urma verificărilor efectuate de o comisie din partea Consiliului Judeţean au fost constate mai multe nereguli, motiv pentru care se impune alcătuirea „unui set deresponsabilităţi” şi termene precise în vederea intrării în legalitate. „Am în vedere faptul că au fost încadraţi profesori fără să se respecte legislaţia în vigoare. De asemenea, au fost plătiţi profesori din banul public fără să respecte legislaţia, Şi cred eu că împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean să se creeze un grafic în care să poată fi luate măsurile necesare pentru intrarea în legalitate”, a spus Virginel Iordache.

Un alt consilier PSD, Mihai Grozavu, a declarat că în raportul prezentat în şedinţa Consiliului Judeţean există două părţi, una în care se tratează în termeni mai laudativi activitatea acestui liceu, şi în care ar trebui mai analizată mai atent managementul instituţiei. „Dacă periem prima parte atunci se vede că activitatea trebuie îmbunătăţită în mod substanţial”, a spus Grozavu. El a propus ca împreună cu IŞJ Suceava să se realizeze un program de instruire a actualului director, Corneliu Ilisei Dubaş, având în vedere că activităţile pe care acesta trebuie să le realizeze „sunt complexe şi nu face faţă”. „Marţi s-a plâns că nu poate, că sunt atât de multe probleme şi pregătirea nu-i permite. Propun să-i dăm o tematică de studiu, să fie examinat pentru ca el să poată să înţeleagă şi legislaţie, şi organizare, şi economie şi toate problemele dintr-o activitate de manager”, a mai spus consilierul PSD. După discursul lui Mihai Grozavu, şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a propus extinderea acestui „procedeu de lucru” şi la celelalte şcoli sin subordinea Consiliului Judeţean.

Trebuie spus că tot în şedinţa de ieri, un alt consilier PSD, Cristina Teodorovici, care este şi adjunct al IŞJ Suceava, a ţinut să-i spună colegiului ei de partid Virginel Iordache că au fost luate deja măsuri împotriva profesorilor necalificaţi de la acest liceu, care au primit salarii de profesori calificaţi. „Încă din luna februarie a.c., IŞJ Suceava a luat măsurile necesare. Din luna martie li se reţin bani de la profesori plătiţi ca şi calificaţi, iar ei erau necalificaţi. Asta putem să facem noi ca Inspectorat Şcolar Judeţean, şi ne-am făcut treaba”, a spus Teodorovici.

În raportul prezentat în cadrul Consiliului Judeţean se arată că o profesoară care avea studii de geografie, relaţii internaţionale şi studii europene a fost încadrată la Liceul din Bivolărie pe alte specialităţi având ore de limba română, engleză sau franceză, în condiţiile în care existau profesori calificaţi care ar fi putut fi încadraţi şi plătiţi pe oră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava