Concert pascal
MOPAN Suceava

BBC Knowledge va difuza miercuri, 18 septembrie, de la ora 22.50, documentarul Salem: Demascarea Diavolului care pornește în cautarea responsabilului pentru procesele intentate „vrăjitoarelor” din Salem, Massachusetts, aducând dovezi care dezvăluie o poveste greu de imaginat.

În ianuarie 1696, două fete, fiica și nepoata unui preot puritan, Samuel Parris, au început să aibă un comportament ciudat. Medicul orașului le consideră posedate și astfel începe o vânătoare în masă a vrăjitoarelor.

Pe tot întinsul Comitatului Essex, 144 de persoane sunt arestate, cinci mor în închisoare și 20 dintre acestea sunt executate pentru implicare în vrăjitorie. Însă cine a fost responsabil pentru această isterie de masă și pentru cel mai cunoscut proces de vrăjitorie din istoria Americii? Noi dovezi îl indică chiar pe Samuel Parris și sugerează că acest preot puritan ursuz a condus vânătoarea de vrăjitoare într-o acțiune disperată de a-și păzi spatele de inamicii săi.

Scriitoarea și istoricul Katherine Howe, o descendentă a uneia dintre „vrăjitoarele” spânzurate, începe o călătorie personală, descoperind, în cele din urmă, că Parris a declanșat procesele vrăjitoarelor pentru a-și salva casa și slujba.

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe: de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava