Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, propune pedepse mai aspre pentru vânzătorii de droguri. Sanda-Maria Ardeleanu a atras atenţia asupra pericolului consumului de droguri şi de substanţe etnobotanice în rândul elevilor. Sanda-Maria Ardeleanu a amintit într-o declaraţie politică de „apelul disperat” făcut recent de medicii români, care atrag atenția asupra faptului că numărul de copii sub 10 ani care ajung în secţiile de toxicologie din spitalele de pediatrie în urma consumului de etnobotanice este alarmant de mare. Ardeleanu a arătat că afirmaţiile medicilor de specialitate sunt confirmate și de rapoartele internaţionale care atestă că vârsta de consum a scăzut la sub 10 ani. „Drogurile, în special etnobotanicele care, deşi au efecte devastatoare, sunt preferate de copii, fiind la îndemâna acestora atât prin intermediul online, cât şi prin cel al dealerilor din şcoli. Astfel că elevii pot achiziţiona în mod special marijuana, drogul care a urcat pe primul loc în topul preferinţelor, utilizat la scară largă nu doar de liceeni, ci şi de adulţi”, a spus deputatul PNL de Suceava, care a arăugat că „sunt cadru didactic și nu pot să îmi închipui că există profesori care cunosc cazuri de elevi consumatori și acceptă tacit fenomenul, fără a lua măsuri pentru stoparea acestuia. Sindicatul Tinerilor Profesori din România, prin reprezentanții săi, trage un semnal de alarmă arătând că situaţia este foarte gravă în mediul şcolar. Aceștia au constatat că în unele licee elevii au ajuns chiar dealeri de droguri”.

Sanda-Maria Ardeleanu a făcut un apel la colegii săi să repună pe agenda Parlamentului problematica privind traficul și consumul de droguri. Ea a amintit că în sertarele comisiilor de specialitate din Parlamentul României se află diverse proiecte legislative pe această problematică. Sanda-Maria Ardeleanu a amintit că în urmă cu aproximativ trei ani a depus o inițiativă legislativă în vederea reglementării condiţiilor de punere pe piaţă a plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice, psihotrope şi derivaţilor acestora care, ca și alte asemenea proiecte, nu a beneficiat însă de voință politică.

Deputatul PNL de Suceava a spus că din punctul ei de vedere ar exista cel puțin trei direcții de maximă urgență asupra cărora parlamentarii ar trebui să dea o atenţie deosebită, prima dintre acestea fiind actualizarea legislației în domeniu, cu precădere pe vânzarea în mediul on-line, introducând măsuri de securitate în ceea ce privește posibilitatea de a oferi spre vânzare substanțe etnobotanice. Ardeleanu a spus că în legislaţia românească ar trebui introduse mai aspre pentru vânzătorii de droguri, şi în acelaşi timp, trebuie lansate o serie de propuneri la nivel de Guvern pentru inițierea unor campanii de combatere a traficului de droguri în școli, companiile de prevenire a consumului deja desfășurate fiind depășite de realitate.

„Nu avem voie să uităm de aspectele esențiale ale activității noastre care par, în aceste zile, sufocate de o serie întreagă de alte teme, spectaculoase, dar care nu au nimic de-a face cu realitatea societății românești, cu copiii și nepoții noștrii față de care avem cea mai mare obligație și pentru care e nevoie acum de o mobilizare exemplară pentru a reduce pe cât posibil acest fenomen devastator”, a declarat Ardelanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava