Concert pascal
MOPAN Suceava

Ziua Europeană a Sportului Şcolar (European School Sport Day) încheie în finalul lunii septembrie Săptămâna Europeană a Sportului, cu distracţie, joc şi promovarea activităţii fizice şi a sănătăţii pentru toată lumea.

La Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava evenimentul a reuşit să-i mobilizeze pe elevi şi profesori într-un impresionant flash mob desfăşurat în curtea şcolii, în baza sportivă. Activităţile au mai cuprins jocuri distractive de mişcare, întreceri de luptă cu odgonul, competiţii de volei, streetball, fotbal. S-au rulat aproximativ 1000 de copii, bucuroşi şi încântaţi de sărbătoarea sportivă. Emoţia generată de dimensiunea acestei activităţi a întărit sentimentul de apartenenţă la comunitatea şcolară.

Profesorii organizatori, Loghin Cătălina, Drăgoiu Ioan, Nacu Cezar, Ciprian Cuzic s-au bucurat de sprijinul fostului elev al şcolii, Vlad Palamariu – antrenor sportiv, manager al Clubului Bucovina Dance. Acesta, alături de Roxana Palamariu, au coordonat de la înălţime (la propriu şi la figurat) cei peste 600 de elevi participanţi la momentul de flash mob. Desfăşurată voluntar această experienţă comună, instituţională cu factorul privat, promovează dincolo de timp valori comune prin practicarea sportului.

„Satisfacţia reuşitei este maximă, mai ales că nu ne-am pregătit în mod special pentru acest eveniment. Feed-back-ul este pozitiv, cu trăiri intense, entuziaste pline de energie. Cadrele didactice, alături de elevi au sugerat perspectiva minutei de mişcare de acest nivel, dacă s-ar putea zilnic, săptămânal… Beneficiile ar fi vizibile mai ales în privinţa disciplinării şi educării în spiritul coeziunii sociale, în dezvoltarea relaţiilor de competiţie şi colaborare prin practicarea exerciţiului fizic” a menţionat responsabila catedrei de educaţie fizică şi sport, prof. Cătălina Loghin.

Cu toţii o ştim cât de benefic este sportul în dezvoltarea copiilor, atât în plan fizic, cât şi psihic, iar activităţile de acest gen ar trebui practicate zilnic, mai ales că, în acest mod, elevii vor face faţă mult mai uşor tuturor cerinţelor de la şcoală. Într-adevăr, sportul are această capacitate, de a destinde mintea şi de a îmbunătăţi toate procesele gândirii.

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava celebrează mişcarea pentru sănătate, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava