MOPAN Suceava

La scoala Gimnaziala «Dimitrie Pacurariu » Scheia, vineri, 20 decembrie 2013 s-au incheiat activitatile desfasurate in cadrul Proiectului CRACIUN MAGIC. Proiectul s-a desfasurat in trei sectiuni. Prima secțiune atelierul „Făurarii moșului” în care am confecţionat ornamente din deşeuri textile și hârtie pentru bradul de Crăciun al școlii (10-19 decembrie 2013) desfasurate de clasele a VIII-a si a IV-a B si coordonate de prof. Alina Lazareanu si prof. Croitor Viorica. A doua secțiune campania „Nu există copilărie fără Crăciun” – prin care strângem donaţii de la angajaţii Instituţiilor publice ierarhice superioare: Trezoreria Municipiului Suceava, Direcţia de Finanţe Suceava, Primăria comunei Şcheia, Politia comunei Scheia, SC DAREX AUTO SRL SUCEAVA și de la angajaţii și elevii școlii noastre și ai altor școli partenere. Exemplul celor de la Cluj este preluat și de noi: în cutii de pantofi frumos ambalate punem jucării, haine, dulciuri și încălțăminte pentru cei ce au o copilărie fără Crăciun (6-19 decembrie 2013).

A treia secțiune serbarea de Craciun (20 decembrie 2013) unde pe langa frumoasele colinde cantate de toate clasele s-a prezentat si sceneta « Fetita cu chibrituri« dupa povestea cu acelasi titlu de Fr. Grim a micutilor elevi de clasa a II-a si in regia domnului inv. Nicon Flutur si ec. Buzuleac Iuliana, un reusit spectacol de pantomimă și un moment de dans modern special de Craciun al formatiei de dansuri moderne ONYX a scolii noastre.

O surpriza pentru toti elevii a fost venirea mosului care a impartit daruri adunate la colecta scolii. Multumim pe aceasta cale tuturor voluntarilor care ne-au ajutat sa facem posibil acest gest umanitar pentru copiii aflati in nevoie care au avut anul acesta un Craciun Magic.

Piesa de teatru a fost foarte frumoasa micutii elevi de clasa a II-a si-au perfectionat tehnicile de memorare si de miscare scenica. Pentru scoala noastra acesta e un mare castig, acesti elevi au fost formati atat de mici sa retina si sa spuna replici, sa se miste pe scena, sa prezinte si sa creada in personajul pe care-l joaca. De asemenea momentul de pantomima a fost o incantare elevii au jucat fara cuvinte scenteta Ridichea Uriasa si cei mai remalcabili au fost pisica si catelul care au facut deliciul momentului.

Fetele si baietii formatieie de dansuri au repetat foarte mult pentru reusita momentului si stradania lor a fost rasplatita cu aplauzele colegilor si parintilor. Tot acesti membri ai formatiei sunt si in mare parte din voluntarii campaniei de colectare s-au remarcat pentru spirit si pentru cantitatea de donatii : Marginean Alexandru – clasa a VII-a, Samoila Larisa – clasa a V-a, Farcar Rebeca si Farcas Luminita – clasa a VII-a, Giosan Marius – clasa a V-a si Atodiresei Andrei – clasa a VII-a, foarte multi alti elevi ai scolii si profesori inimosi cum ar fi doamna prof. Matei Floarea, domnul prof. Nicon Flutur si doamna prof. Pintescu Mirela care au fost alaturi de cei pentru care Craciunul este doar o poveste frumoasa spusa in cartile de scoala.

Nu iti alegi familia in care sa te nasti si nici nu toti parintii se straduiesc si reusesc sa faca sarbatoarea aceasta mai imbelsugata si mai fericita. Copii nefericiti despre a coror soarta ne facem ca stim si pentru care nu facem nimic. Avem peste 60 de elevi pentru care am pregatit daruri constand in haine, jucarii, alimente si incaltaminte, nu toti acestia invata bine si se straduiesc sa aiba o frecventa buna la scoala, nu toti acestia isi asculta si respecta profesorii, nu e vina lor pentru carentele de educatie si maniere pe care le au, sunt doar copii fara copilarie care ii gasim in parcarile supermarketurilor, la intersectiile importante ale orasului Suceava si prin magazine carsind si rugandu-se pentru o fisa de cincizeci de bani. Cand isi intalnesc profesorii ii saluta respectuos si se poarta frumos asa cum se incearca sa fie invatati la scoala.

Toata aceasta activitate a fost posibila datorita eforturilor urmatorilor profesori: ec. Buzuleac Iuliana, prof. Holca Andreea, prof. Vornicu Claudia.

Gestul domnului primar Vasile Andriciuc nu a ramas singular anul acesta, noi, scoala din Scheia l-am intors printr-un efort comun elevi si profesori pentru cei care ar trebui sa aiba o copilarie cu Craciun.

 

Ec. Buzuleac Iuliana

de la Scoala Gimnaziala « Dimitrie Pacurariu« Scheia

Școala Șcheia a derulat proiectul ”Crăciun Magic”, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava