MOPAN Suceava

În ultimele două zile, pompierii militari suceveni au intervenit în 38 de misiuni. 20 dintre acestea au fost intervenţii de acordare a primului ajutor medical ale pompierilor paramedici SMURD. Şapte a fost numărul intervenţiilor pentru localizarea şi stingerea unor incendii şi trei au fost misiuni în cazul unor accidente rutiere. Restul au fost alte misiuni specifice domeniului situaţiilor de urgenţă (asanare pirotehnică, salvare animal, monitorizări, asigurări ale măsurilor P.S.I. etc.).

În ceea ce priveşte incendiile, majoritatea acestora au avut cauze specifice sezonului rece.

Sâmbătă, 21 decembrie, la ora 14:18, pompierii militari de la Garda Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale şi un echipaj SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria Violetei B., din oraşul Gura Humorului.
La sosirea militarilor, ardeau o afumătoare şi o magazie de materiale, existând pericolul de propagare la casa de locuit.
Echipajul pompierilor paramedici SMURD ajuns la faţa locului a acordat primul ajutor medical unui tânăr, Iulian M. (31 ani), care a suferit arsuri de gradul I şi II pe mâini şi la nivelul feţei. După îngrijiri, acesta a fost transportat la spitalul orăşenesc pentru tratament de specialitate.
Au ars afumătoarea, acoperişul magaziei, pe o suprafaţă de 15 metri pătraţi, şi un perete exterior al construcţiei, pe aproximativ şase metri pătraţi.
Cel mai probabil, flăcările au izbucnit de la grăsimile animale din afumătoare, iar după ce au cuprins construcţia improvizată, din lemn, s-au propagat la magazia de materiale, aflată în imediata apropiere.
Din fericire, la ora 14:40, pompierii au localizat şi lichidat flăcările înainte ca acestea să cuprindă şi locuinţa din gospodărie.

Al doilea incendiu a fost anunţat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 2:50. Acesta a izbucnit la gospodăria lui Virgil M., din satul Mestecăniş, comuna Iacobeni.
Când militarii de la Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei au ajuns la faţa locului, focul se manifesta la nivelul acoperişului locuinţei, existând pericolul de propagare la întreaga construcţie (din lemn, acoperită cu şindrilă şi pereţii portanţi placaţi cu material plastic) şi la anexele gospodăreşti.
Au ars acoperişul şi planşeul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi. S-au degradat pereţii, pe o suprafaţă de 60 metri pătraţi, tâmplăria din lemn (uşi, ferestre), obiecte de mobilier şi alte bunuri.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:22.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Pompierii au salvat restul locuinţei, anexele gospodăreşti şi mai multe bunuri materiale.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Sâmbătă seară, la ora 23:10, pompierii militari humoreni au intervenit în cazul unui accident rutier, produs pe DN 2E, în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. În urma coliziunii dintre două autoturisme, au rezultat două persoane rănite, neîncarcerate – Gabriela B. (20 ani) şi Nicolae A. (24 ani).
Militarii au luat măsurile specifice de siguranţă în astfel de cazuri, au acordat primul ajutor medical răniţilor şi i-au transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.

Al doilea accident rutier s-a produs duminică dimineaţă, la ora 2:51, pe raza localităţii Ştirbăţ, comuna Udeşti, DJ 208A.
Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit cu modulul SMURD în cazul unui autoturism care s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului. Din accident au rezultat patru victime, neîncarcerate – Augustina L. (24 ani), Arabela L. (19 ani), Ciprian C. (35 ani) şi Marcel P. (40 ani).
Pompierii au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile, au deconectat bornele de la bateria de acumulatori şi au acordat primul ajutor medical răniţilor. Aceştia au fost transportaţi, cu ambulanţele SMURD şi SAJ, la spital, pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava