Concert pascal
MOPAN Suceava

Poliția Suceava a transmis că în ultimele  zile pe raza județului s-au produs mai multe evenimente rutiere cu implicarea bicicliștilor, conducătorilor de mopede sau a motocicliștilor. Din păcate, uneori lipsa de responsabilitate și cultură rutieră, dar și consumul de alcool fac ca circulația cu bicicleta, mopedul sau motocicleta să genereze evenimente rutiere și chiar tragedii.  În ultima perioadă aproape zilnic bicicliștii, conducătorii de mopede și motociclete sunt implicați în accidente rutiere, unele dintre ele cu consecințe din cele mai grave. Îngrijorător este și faptul că în multe dintre aceste evenimente sunt implicați și minori.

„Sezonul de vară este caracterizat de creșterea valorilor de temperatură, ceea ce face posibilă deplasarea mult mai frecventă cu bicicleta, motocicleta sau mopedul. În aceste condiții trebuie acordată o atenție sporită acestei categorii de participanți la trafic, iar la rândul lor motocicliștii, mopediștii și bicicliștii trebuie să respecte cu strictețe regulile rutiere”, se spune într-un comunicat al Poliției Suceava.

Astfel, sâmbătă noaptea, la ora 23.00, un bărbat de 29 ani, a condus motoscuterul pe DC66 din localitatea Corocăieşti,  iar pe fondul consumului de alcool, a intrat în coliziune cu un autoturism care era parcat. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a ușoară a bărbatului de 29 ani. În urma verificărilor a rezultat faptul că, bărbatul de 29 ani nu posedă permis de conducere, scuterul nu este înmatriculat, iar în urma testării cu aparatul etilometru a rezultat o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Tot sâmbătă, la ora 08.40, polițiștii din cadrul Secției din Burdujeni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza acestui cartier, au oprit pentru control pe strada Calea Unirii un motociclu condus de un bărbat de 74 de ani, din localitatea Mitocu Dragomirnei. Fiind întrebat dacă posedă permis de conducere, acesta a precizat faptul că nu deține permis de conducere valabil. De asemenea, acesta a  fost verificat în bazele de date specifice de unde a rezultat faptul că aceasta are permisul de conducere anulat din anul 2007. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Și tot sâmbătă dimineața, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că un bărbat a căzut de pe un moped în curte și a suferit leziuni. Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că în jurul orei 8:40, un bărbat de 67 ani, din oraș Vicovu de Sus, s-a urcat pe un moped iar la un moment, după ce a parcurs aproximativ 5 metri, în interiorul curții, a căzut de pe acesta, suferind leziuni. Cu ocazia verificărilor în baza de date s-a stabilit faptul că bărbatul de 67 ani nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Apoi, pe 10 iunie, la ora 21:45, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Marginea, au oprit pentru control un moped care nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare și care se deplasa pe un drum comunal neclasificat, de pe raza comunei Horodnic de Sus, condus de un localnic de 31 ani, care a precizat faptul că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto. Ulterior i s-au solicitat acestuia documentele mopedului condus, acesta declarând faptul că nu posedă niciun document în acest sens. Totodată, au fost efectuate verificări în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că bărbatul de 31 ani nu este posesor de permis de conducere, iar mopedul condus nu figurează ca fiind înmatriculat.

Întrucât nu s-a putut stabili capacitatea cilindrică a mopedului s-a dispus ridicarea acestuia ca probă până la finalizare cauzei penale.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere unui autovehicul neînmatriculat” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană ce nu posedă permis de conducere”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava