Concert pascal
MOPAN Suceava

În acest weekend, polițiștii din cadrul IPJ Suceava au desfășurat o amplă acțiune de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Acțiunea are atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare.  „Acțiunea se desfășoară pe întreg teritoriul județului, având atât obiectivul de depistare a conducătorilor auto care aleg să conducă sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, dar și obiectivul preventiv, de a transmite participanților la trafic să conștientizeze pericolul la care se expun prin consumul de alcool sau droguri”, se arată într-un comunicat de presă. În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și DrugTest Drager din dotarea IPJ Suceava. Până duminică după amiază, peste 600 de șoferi au fost testați în cadrul acțiunii.

„Din păcate, și în aceste zile au fost identificați mai mulți șoferi care au consumat alcool sau droguri și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”, se mai spune în comnunicat.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.15, polițiștii din Dărmănești în timp ce efectuau serviciul de patrulare, supraveghere și control al traficului rutier pe DC 43H, pe raza comunei  Todirești au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 31 ani, din orașul Cajvana.

Deoarece conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului de respirație fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat  probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

De asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 00.06, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șcheia au identificat pe strada Preot Gavrilei din comună un autoturism care a pătruns cu partea frontală într-un sanț betonat și lângă care se afla o femeie care a spus că ea a condus autoturismul. Cu toate acestea șoferul a fost identificat în persoana unui bărbat de 36 ani, cu domiciliul în Suceava. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest și conform testului a rezultat o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, faptă prev. și ped. de art. 336 alin.1 Cod Penal.

Sâmbătă, la orele 23.00, Poliția Orașului Dolhasca a fost sesizată prin SNUAU 112 de un bărbat cu privire la faptul că pe raza satului Budeni a avut loc un eveniment rutier. Astfel, un bărbat de 63 ani, din Suceava, în timp ce conducea autoturismul din direcția Pașcani-Botoșani pe DJ208I, pe raza satului Budeni a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate din beton aflat pe marginea carosabilului. Șoferul a fost testat cu aparatul etilostest rezultând o alcoolemie de 1,18mg/l pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influenta alcoolului”.

În final, Poliția Suceava a făcut următoarele precizări:

 

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice și droguri reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, iar concentraţia în sânge depăşeşte limita legală! Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Nu uitați, comportamentul dumneavoastră are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Pericol public. Polițiștii prind în trafic din ce în ce mai mulți șoferi care s-au drogat sau au băut, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava