Concert pascal
MOPAN Suceava

Grupul de iniţiativă interculturală al tinerilor din judeţul Suceava vă invită la o seară de film intercultural.
Joi, 27 septembrie, de la ora 17:30, La Fierărie, va rula filmul Umbrele strămoșilor uitați, în regia lui Serghei Paradjanov.

Acțiunea filmului se petrece în vestul Ucrainei, în rândul hutulilor, un grup etnic ce trăia aproape de culmile muntoase. Viețile lor se desfășoară într-un mediu dur și sunt organizate după un sistem cultural care nu se schimbase mult de la începutul secolului al XVIII-le

a. Filmul începe cu moartea fratelui lui Ivanko, Olexa, strivit de un copac și a tatălui, Pyotr Pavlichuk, omorât în față bisericii de către vecinul său bogat Guteniuk. În timpul aranjamentelor funerare pentru tatăl său, Ivanko o întâlnește pe fiică lui Guteniuk, Marichka și astfel decorul pentru romanță celor doi se definește. Structurat episodic, filmul îi prezintă pe Ivanko și Marichka cum se îndrăgostesc și devin adulți. Ajuns la vârstă căsătoriei, Ivanko se găsește în imposibilitatea de a realize acest lucru, moartea tatălui sau lăsându-l foarte sărac. Forțat să munceaca pe oriunde găsea, Ivanko își părăsește satul și pe iubita lui Marichka. În urma unui accident, aceasta alunecă pe un versant în râu și se îneacă. De aici înainte, filmul se preocupă de prezentarea disoluției intime și subtile a lui Ivanko în urma acestei tragedii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava