Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 17-18 octombrie 2023, președintele Autorității Vamale Române, dl. Ion Cupă, împreună cu dl. Mihai Dragoș, șef al Serviciului Monitorizare Comerț Electronic din cadrul Direcției Generale Managementul Riscului și Investigații Vamale, participă la Seminarul la nivel înalt în domeniul comerțului electronic în cadrul reformei Uniunii Vamale, organizat la Madrid, Spania, de către Departamentul Spaniol de Vamă și Accize al Agenției Spaniole de Administrare Fiscală. Reuniunea are loc în contextul în care Spania deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Întalnirea a avut loc în cadrul Academiei de arte frumoase San Fernando din Madrid (Real Academia de Bellas Artes de San Fernando), iar pe parcursul seminarului,

fiind dezbătute, din perspectivă strategică, cele mai bune modalități de abordare a provocărilor comerțului electronic în cadrul reformei Uniunii Vamale propusă de Comisia Europeană.

Reprezentanți ai Comisiei Europene și ai unor state membre, ale părților interesate relevante, precum platforme, companii de curierat rapid, asociații ale consumatorilor, IMM-uri, operatori poștali au împărtășit experiențe și viziuni în domeniul comerțului electronic și au dezbătut teme legate de pachetul de reformă.

Președintele Autorității Vamale Române a reconfirmat poziția României cu privire susținerea pentru reforma sistemului vamal și instituirea a doi factori-cheie și anume: Autoritatea Vamală a UE și Platforma de date vamale a UE.

Obiectivele în domeniu ale autorității vamale din România sunt, la fel ca în oricare   Stat Membru, în contexul noii abordari strategice propuse (ce vizează simplificarea, transparentizarea și eficientizarea comerțului electronic), bazate pe necesitatea :

  • stabilirii unui cadru de cooperarea consolidat și mai eficace pentru reglementarea uniunii vamale, bazat pe un nou parteneriat între autoritățile vamale din UE, între sectorul vamal și întreprinderi și între autoritățile vamale și celelalte organisme de aplicare a legii ( autorități fiscale, de supraveghere a pieței etc) și
  • aplicării uniforme a măsurilor specifice, care să asigure consolidarea gestionării riscurilor la nivelul UE și național, dar și controale armonizate, în scopul protejării intereselor financiare ale Statelor Membre și ale UE (conform competențelor) la frontierele externe ale Uniunii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava