MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, a anunţat miercuri că a iniţiat un proiect de lege prin care tinerii de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie socială să primească un ajutor financiar suplimentar. Donţu a expliucat că proiectul vizează modificarea şi completarea unui articol din legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. „Este cunoscut faptul că după vârsta de 18 ani copiii proveniţi din casele de copii nu mai pot locui în aceste aşezăminte. Practic statul îşi ia mâna de pe ei, iar piaţa muncii nu reuşeşte să îi absoarbă”, a arătat parlamentarul sucevean. În aceste condiţii, Ovidiu Donţu a propus dublarea indemnizaţiei pe care o primesc tinerii de peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie socială, sumele suplimentare urmând să fie primite de către aceştia până la vârsta de 26 de ani. Donţu a spus că o astfel de măsură i-ar încuraja pe aceşti tineri să urmeze cursurile unei facultăţi.

„O altă propunere vizează triplarea indemnizaţiei pentru cei care, o anchetă socială, va stabili că nu au locuinţă, situaţie în care se găsesc majoritatea celor proveniţi din casele de copii şi au împlinit vârsta de 18 ani. Cred sincer că statul trebuie să intervină, pentru că nu cred că până la 18 ani aceşti copii au nevoie de ajutor social, şi după această vârstă ei îşi găsesc un loc de muncă şi îşi cumpără şi o locuinţă. Practic am propus ca aceasta categorie defavorizată să fie asistată de statul roman până la vârsta de 26 de ani, până îşi găsesc un loc de muncă şi îşi rezolvă şi problema locativă”, a declarat Donţu. El a mai spus că potrivit datelor prezentate de Ministerul Muncii, numărul persoanelor singure care în primul semestru al acestui an au beneficiat de această formă de ajutor a fost de 283.621, aici fiind incluse toate categoriile de vârstă. Senatorul PSD a adăugat că dacă propunerea sa va fi aprobată, cuantumul prognozat al sumei de bani lunare pe care o vor primi beneficiarii acestei legi ar fi de circa 280 de lei, sau de 420 de lei, daţă de 142 de lei cât primesc în prezent, ceea ce ar însemna o sumă de 9 lei, sau de 14 lei pe zi în cazul persoanelor fără locuinţă, faţă de aproape 5 lei/zi cât este în prezent.

Donţu vrea majorarea ajutorului financiar pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie socială, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Politic
PNL - Lucian Harsovschi - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava