MOPAN Suceava

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține eforturile de promovare a medicinei stilului de viaţă, în contextul preocuparii pentru longevitate și publicării Declaraţiei de la Doha. Declarația a fost publicată în contextul celebrării Săptămânii Medicinei Stilului de Viață, propunându-și să dezvolte această disciplina emergentă şi să servească ca instrument esențial în promovarea și dezvoltarea ei la nivel mondial.

La Forumul Leadership-ului Global în Medicina Stilului de Viață, care a avut loc în Qatar pe 16 februarie 2024, experți din 21 de țări s-au reunit pentru a semna această declarație. Un medic român s-a numărat printre contributorii și semnatarii Declarației de la Doha. Dr. Emanuela Mercore Huțanu a fondat în 2018 Romanian Society of Lifestyle Medicine (RSLM), prima asociație medicală profesională de medicina stilului de viaţă din România şi una din primele organizații la nivel internațional, cu sprijinul Dr. Hans DIEHL, fondatorul Institutului de Medicina Stilului de Viață de la Universitatea Loma Linda, California.

Declarația de la Doha subliniază importanța adoptării Medicinei Stilului de Viață (MSV) pentru a promova sănătatea și bunăstarea, preveni bolile și inversa condițiile cronice legate de stilul de viață. MSV se bazează pe șase intervenții fundamentale: alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată, gestionarea stresului, somn restaurativ, conexiuni sociale și evitarea substanțelor de risc. Acest document crucial reprezintă un angajament colectiv pentru incluziune și pentru o populație sănătoasă prin promovarea, dezvoltarea și aplicarea MSV.

Beneficiile MSV includ îmbunătățirea satisfacției pacienților, reducerea costurilor de îngrijire a sănătății și îmbunătățirea sănătății pacienților. Declarația subliniază, de asemenea, necesitatea integrării competențelor de MSV în programele de formare a profesioniștilor din domeniul sănătății.

„Misiunea noastră este alimentată de necesitatea urgentă de educație de calitate și formare în aplicarea clinică a Medicinei Stilului de Viață. Prin evenimente educaționale dinamice, instrumente, resurse și campanii de advocacy, susținem și promovăm activ această abordare transformațională în domeniul sănătății”, declară Atena Stoica, psiholog clinician, Vice-Președinte RSLM.

În contextul în care la nivelul anului 2023 segmentul 85+ reprezenta 1,94% din totalul populației din țara noastră, iar vârsta mediană din România este de 41,3 ani, Senatul Științific își asumă un rol de pionier în ceea ce privește longevitatea în România şi susţine orice demers care are ca obiectiv creşterea speranţei de viață. Programul „Longevity”, derulat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, promovează și susține longevitatea românilor prin: finanțarea cercetării, dezvoltarea, în stadiu incipient, a unor soluții medicale ce pot contribui la creșterea duratei de viață sănătoasă a omului, dar și accesul la facilități și servicii de gerontologie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava