Concert pascal
MOPAN Suceava

Sindicaliştii de la Termica au cerut Comisiei de dialog social care funcţionează pe lângă Prefectură sprijin pentru ca activitatea de transport şi distribuţie a energiei termice scoasă la licitaţie de Primăria municipiului Suceava să rămână în continuare în portofoliul societăţii. Şedinţa comisiei de dialog social care a avut loc luni la sediul Palatului Administrativ a fost prezidată de prefectul Florin Sinescu alături de care au fost prezenţi subprefectul Atanasă Nistor, cei doi lideri de sindicat de la Termica, Iordănel Secrieru şi Doru Mireuţă, primarul Sucevei, Ion Lungu, fostul şi actualul administrator special al societăţii Ovidiu Dumitrescu respectiv Constantin Marinoiu şi directorul general al firmei Bioenergy, Ilie Vasile.

Iordănel Secrieru a declarat că transportul şi distribuţia energiei termice reprezintă principalul punct al planului de reorganizare al socieţăţii Termica plan propus de Unicom Holding  creditorul cel mai important al societăţii şi aprobat de judecătorul sindic şi că fără această activitate Termica va intra în faliment. În opinia lui Secrieru schimbarea operatorului de transport şi distribuţie ar reprezenta o gravă eroare cu consecinţe dezastruoase asupra sistemului de termoficare. Mai mult Secrieru consideră că primăria nici nu mai trebuia să organizeze licitaţie în vederea stabilirii unui nou operator pentru transportul şi distribuţia energiei termice în condiţiile în care Termica poate presta acest serviciu până în anul 2030.

Colegul său de sindicat, Doru Mireuţă, a afirmat că există interese pentru ca Termica să ajungă în faliment fără însă să aducă acuzaţii directe. Administratorul special al societăţii Termica, Constantin Marinoiu, a cerut primăriei să se implice financiar în reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie astfel încât pierderile din reţele care în prezent ating 33% să fie diminuate la 20%. Vasile Ilie a solicitat la rându-i celor de la Termica să achite banii pentru energia livrată arătând că Bioenergy a facturat în perioada ianuarie- mai energie termică de 4 milioane de euro şi a încasat doar 700.000 de euro. El a avertizat că există pericolul întreruperii furnizării energiei termice. Toată lumea a căzut de acord că discuţiile trebuie aprofundate pentru a se găsi soluţiile optime astfel încât populaţia Sucevei să nu rămână fără apă caldă şi fără căldură iarna care vine. Mai trebuie spus că noul operator pentru transportul şi distribuţia energiei termice va fi stabilit pe 7 august prin negociere directă dintre societăţile Termica şi Thermonet. Asta după ce cele două licitaţii organizate de primărie au eşuat din cauză că nu au fost depuse minimum trei oferte aşa cum spune legea.

Sindicaliştii de la Termica vor ca distribuţia şi transportul energiei termice să rămână în portofoliul societăţii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava