MOPAN Suceava

Sindicaliștii din învățământ cer amânarea concursurilor pentru posturile de director. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a transmis prin intermediul unui comuncat de presă că a urmărit „cu mare atenție modul” în care s-a derulat procesul de înscriere a candidaților la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct. „Decizia de a se folosi un sistem de înscriere electronic neverificat a generat erori de sistem și a condus la nereguli grave, care au ridicat serioase semne de întrebare privind corectitudinea înscrierii candidaților și încadrarea în timpul alocat acestui proces, conform metodologiei aprobate chiar de dumneavoastră. Mai mult decât atât, am solicitat ministerului pe care îl conduceți prelungirea termenului de înscriere din cauza blocării repetate a platformei. Acest fapt s-a repetat aproape zilnic, platforma fiind blocată între 15 minute și o oră, iar în ziua de 30 septembrie 2016 a fost inutilizabilă 24 de ore. Deși candidații au sunat la departamentul tehnic al ministerului, la telefonul afișat nu a răspuns nimeni”, se arată într-un comunicat de presă al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Președintele Federației, Simion Hăncescu, a arătat că având în vedere motivele menționate, precum și întârzierea afișării listelor cu candidații ale căror dosare au fost validate/ respinse pentru participarea la concurs, ca urmare a blocării platformei în unele județe și Municipiul București, începând cu ziua de vineri, 7 octombrie a.c., ora 14.00 și până sâmbătă 8 octombrie a.c., se solicită Ministerului Educației amânarea concursului până la remedierea totală a platformei, precum și acordarea unui timp suficient pentru candidații care doresc să remedieze documentele respinse (unele cauzate de graba în care au fost completate), astfel încât toate cadrele didactice dornice să participe la concurs să beneficieze de această oportunitate.
„Ati susținut public, domnule Ministru, că doriți derularea acestui concurs în condiții optime și că doriți să primeze corectitudinea. Vă solicităm, în numele angajaților din sistemul de educație pe care îi reprezentăm, să vă asumați eșecul acestei prime etape a concursului și să luați măsurile care se impun pentru derularea cu deplină corectitudine și transparență a acestui proces de selecție”, a mai transmis Simion Hăncescu.
De precizat că în județul Suceava, un număr de 308 de cadre didactice s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor de director sau director adjunct în școlile din județ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava