Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 21 – 23 septembrie, peste 200 de polițiști suceveni au acționat zilnic în cadrul a 56 de acțiuni punctuale de tip ,,Blitz” și ,,Blocada”, activitățile vizând în special prevenirea și combatere faptelor cu violență și prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Potrivit unui comunicat al Poliției Suceava, acțiunile au atât componentă operativă de identificare a celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri dar și o pronunțată componentă preventivă, de informare și responsabilizare. Activitățile au ca scop creșterea gradului de siguranță publică la nivelul județului Suceava.

În cadrul activităților desfăşurate de polițiștii rutieri au fost utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și drugtestdin dotarea IPJ Suceava, fără a fi înregistrate în această perioadă evenimente rutiere grave soldate cu persoane decedate sau rănite grav.

În cele trei zile de controale, polițiștii au suspendat 55 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și 49 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost aplicate 753 de sancțiuni contravenționale în valoare de 313.449 lei pentru abateri la regimul rutier dar și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Totodată, polițiștii au intevenit la 180 de evenimente și au constatat 69 de infracțiuni.

„Din păcate, doar în cursul zilei de ieri mai mulți șoferi au fost identificați din nou au fost identificați din nou după ce au consumat alcool sau substanțe interzise și s-au urcat la volan, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanțelor interzise”, se arată în comunicatul Poliției Suceava.

Astfel, la data de 23 septembrie 2023, ora 16:46 în timp ce polițiștii SPR 9 Șcheia desfășurau activități de control trafic pe str. Humorului de pe raza satului Șcheia în baza planului de acțiune BLOCADA au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de către un tânăr de 22 ani, din mun. Suceava, care a înmânat permisul de conducere, cartea de identitate, certificatul de înmatriculare a autoturismului și polița RCA.  Deoarece tânărul avea un comportament suspect în momentul opririi de către polițiști, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În continuare, deoarece polițiștii aveau dubii cu privire la comportamentul conducătorului auto, a fost solicitat sprijinul echipajului din cadrul Biroului Rutier Suceava pentru efectuarea unui test pentru substanțe psihoactive. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. „Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, se spune în comunicat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot sâmbătă, în jurul orei 21:50, în timp ce polițiștii acționau pe raza satului Clit, pe DN2E, la intersecția cu DJ 209J, au oprit autoturismul condus de către un bărbat de 31 ani din satul Clit, comuna Arbore. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Rădăuți, pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i prelevate probe mostre biologice de sânge. De asemenea, având în vedere faptul că asigurarea obligatorie (RCA) a autoturismului era expirată s-a procedat la întocmirea procesului verbal de constatare a contravenției prin care șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă 1.000 lei, conform art.3 din Legea nr.132/2017, fiind eliberată dovada fără drept de circulație, autoturismul fiind imobilizat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

La aceeași dată, în jurul în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului Rădăuți, strada Ștefan cel Mare, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier în cadrul acțiunii ,,BLOCADA”, au efectuat semnalele regulamentare de oprire unui autoturism condus de către un bărbat de 38 ani. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Nu în ultimul rând, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 1:00, un echipaj de poliție din cadrul  Poliţiei Vatra Dornei – Compartimentul Rutier, în timp ce se afla în serviciul de patrulare şi control al traficului rutier în cadrul acțiunii ,,BLOCADA”, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 29 ani, din Dorna Arini. Având în vedere că șoferul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru, rezultând valoarea de 0,66 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava