Concert pascal
MOPAN Suceava

Crosul Sucevei de anul acesta a înregistrat un adevărat record ca număr de participanți care s-au aliniat la linia de start. Potrivit organizatorilor, în toate cele zece probe ale competiției s-au înscris nu mai puțin de 1.004 de sportivi, fie profesioniști, fie amatori. În deschiderea competiției, primarul Ion Lungu a transmis că îl bucură faptul că din ce în ce mai mulți suceveni participă la Crosul Sucevei, el precizând că Primăria va sprijini în continuare organizarea acestui eveniment. Ion Lungu a precizat că în condițiile în care Crosul Sucevei înregistrează din ce în ce mai mulți participanți, în 2024 vor avea loc două ediții ale acestei competiții. „Anul acesta s-a concurat la 10 categorii de vârstă și au luat startul peste o mie de participanți. Am avut onoarea să participe la acest eveniment și marea atletă doamna Doina Melinte, campioană olimpică, mondială și europeană. Având în vedere numărul mare de participanți, am decis de anul viitor să facem două Crosuri ale Sucevei, unul în primăvară și altul în toamnă”, a transmis Ion Lungu.

Prezentă la deschiderea Crosului Sucevei în calitate de invitat special, Doina Melinte, campioană olimpică, mondială și europeană la atletism a transmis că o bucură faptul că vede la această competiție un număr foarte mare de copii și tineri, dar și adulți care vor să facă mișcare. Doina Melinte i-a încurajat pe toți să continue să practice sportul. Ea a amintit că începuturile sale în sport au fost la Suceava, în vremea studenției, ea arătând că a început să practice atletismul destul de târziu. Doina Melinte a precizat că deși a început destul de târziu sportul, nu după foarte mult timp au început să obțină și medaliile naționale, mondiale și olimpice.

După cuvintele de început, rolul de moderator al competiției a fost preluat de viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi. De altfel, conform tradiției, acesta s-a numărat printre sucevenii care au luat startul la Crosul Sucevei, la categoria sa de vârstă, el reușind să ducă la bun sfârșit întreaga cursă. „Ziua de astăzi a fost cu energie, voință și voie bună, alături de bunici, părinți, copii. Vă mulțumesc pentru că ați fost și în acest an în număr atât de mare, 1004 suceveni înscriși, la o nouă ediție a Crosului Sucevei. Felicitări tuturor pentru determinare și energie! Ne revedem anul viitor”, a transmis Lucian Harșovschi la finalul competiției.

De precizat la ediția de anul acesta s-a înregistrat un record și din punct de vedere al celui mai în vârstă participant, un bătrând de 86 de ani care a pornit de la start cu un baston de care se ajută pentru a merge. În aplauzele participanților la cros, bătrânul a trecut linia de sosire, acolo unde viceprimarul Lucian Harșovschi l-a felicitat și i-a înmânat o diplomă de excelență, o medalie și o cupă.

Crosul Sucevei este o competiție organizată de Academia de Sport Suceava, cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Suceava.

Participare record la ediția de anul acesta a Crosului Sucevei. Ion Lungu anunță că anul viitor vor avea loc două ediții ale Crosului (FOTO), 9.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava