Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii au efectuat verificări în trafic inclusiv asupra mijloacelor de transport școlar , activitățile vizând creșterea gradului de siguranță a elevilor. S-a urmărit modul de echipare a vehiculelor de transport școlar pentru circulația în condiții de iarnă, starea tehnică a microbuzelor școlare, precum și conduita în trafic a conducătorilor de vehicule școlare.

Activitățile polițiștilor au vizat verificarea legalității transporturilor rutiere publice de persoane și mărfuri, prin verificarea deţinerii documentelor necesare efectuării transportului de către operatorul de transport şi de conducătorul auto și verificarea respectării traseului şi a graficului de circulaţie cu opririle aferente. Totodată, s-a verificat respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane și verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, faţă de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz. În cadrul acțiunii s-a procedat și la testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport și la verificarea valabilității inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului. Din păcate, a fost înregistrat și un caz în care polițiștii au întocmit conform procedurilor legale dosar de cercetare penală pentru șoferul unui microbuz școlar, abaterile din sfera penală și contravențională punând în pericol siguranța rutieră.

Astfel, la data de 29 ianuarie  în jurul orelor 09.42, echipajul rutier a oprit pentru control pe D.N.17/A în localitatea Dornești un microbuz, care rula cu viteza de 72 km/h în localitate. Microbuzul este destinat transportului școlar, însă în momentul oprii nu transporta elevi și era gol, din declarația conducătorului auto rezultând că se deplasa în municipiul Rădăuți pentru a alimenta cu carburant.  În urma discuţiilor purtate cu șoferul s-a constatat că acesta emana halenă alcoolică şi fiind testat cu aparatul etilometru, a rezultat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul  Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere  pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, prev. de art. 336 alin.1 din CODUL PENAL, fiind aplicate și sancțiuni contravențioanle pentru depășirea regimului legal de viteză.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava