Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost selectat, prin Laboratorul BK – Biologie Moleculară pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente la pacienții din județul nostru. Potrivit unui comunicat transmis de unitatea sanitară, sunt opt laboratoare alese la nivel național, iar proiectul este derulat până-n 2023 de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București. În total, 15.000 de persoane vor fi testate prin tehnici moderne, utilizând echipamente pentru detectarea tuberculozei latente puse la dispoziție de către Institutul din Capitală.

Conform comunicatului, includerea Spitalului din Suceava în proiect este benefică pentru populația județului, mai ales în condițiile creșterii numărului de cazuri de tuberculoză nou diagnosticate. Colaborarea cu managerul de proiect va fi realizată de coordonatorul județean al Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei, doctorul Mirela Grămadă și de șefa Laboratorului de biologie molecură din Spitalul „Sf. Ioan cel Nou”, medicul primar Roxana Filip. Roxana Filip este formator național numit de Ministerul Sănătății pentru tuberculoză.

Spitalul Județean Suceava selectat pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente la pacienții din județ, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava