Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

HCM Roman a câştigat cu 24-19 manşa retur cu IK Skuru (Suedia), contând pentru turul 3 al Cupei Cupelor. În tur, cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 30-30.
HCM Roman este prima formaţie din Liga Naţională care şi-a confirmat, oficial, prezenţa în cupele europene şi în 2015. Echipa pregătită de Florentin Pera s-a calificat în optimile Cupei Cupelor, după ce a eliminat din competiţie formaţia suedeză IK Skuru. Reprezentanta României a trecut mai departe după ce s-a impus cu 54-49 la „general”.
Ambele partide s-au desfăşurat la Roman, astfel că HCM a plecat din postura de favorită în „dubla” cu IK Skuru. După primele 60 de minute, Romanul a început însă să aibă mari emoţii, având în vedere că prima manşă s-a terminat la egalitate, scor 30-30. După un rezultat sub aşteptări în prima zi, HCM a spulberat toate grijile încă din startul manşei secunde. Băbeanu & Co au luat avans încă din primele minute, conducând cu 5-1, 11-5 şi 14-8 la pauză.
HCM Roman avea nevoie de un succes în retur, având în vedere că meciul secund era considerat în deplasare, iar egalitatea la un scor mai mare de 30-30 era deja exclus. IK Skuru n-a reuşit însă să ameninţe în niciun moment victoria Romanului şi, implicit, calificarea acesteia în optimi. HCM a câştigat cu 24-19, iar cu un plus cinci la „general” se va afla în urne pentru viitoarea tragere la sorţi. Una din componentele de bază ale lotului grupării romaşcane este portăriţa Andreea Polocoşer formată la LPS Suceava.
HCM Roman se află la a doua prezenţă în cupele europene, după ce în sezonul 2006-2007 a ajuns până în semifinalele Challenge Cup. În optimile Cupei Cupelor se vor mai regăsi, printre altele, Ferencvaros, Fleury, dar şi cele patru formaţii din Liga Campionilor care vor fi eliminate. Podravka va continua în mod cert în Cupa Cupelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava