Concert pascal
MOPAN Suceava

În municipiul Vatra Dornei se va desfășura în perioada 28-31 ianuarie o tabără de schi adaptată persoanelor cu dizabilități. Aceasta este organizată de Asociația Club Sportiv Caiac Smile care nu se află la prima ispravă de acest gen. Înscrierile se pot face online cu ajutorul unui formular care se află pe pagina de facebook a asociației.

Caiac SMile a pus pe schiuri 1.000 de persoane cu dizabilități din România în sezonul de iarnă 2022 – 2023. Pe tot parcursul sezonului de schi 2022-2023, în diferite perioade în diverse locații pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior, membrii și voluntarii asociației au organizat opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, au schiat alături de membrii asociației.

Peste 50 de persoane cu dizabilități locomotorii au învățat să schieze independent folosind monoschiul. Acestora li s-au alăturat sute de alte persoane cu diferite forme de dizabilități care s-au bucurat de experiența schiului.

Caiac SMile este o asociație nonprofit, înființată în anul 2018 cu scopul de a promova sportul şi a modului de viaţă sănătos şi echilibrat conform principiului “MENS SANA IN CORPORE SANO”, în principal, în susținerea sportului în rândul persoanelor cu dizabilități. Specifice asociaţiei sunt activităţile sportive de caiac şi schi, folosite ca și terapii aplicate persoanelor cu nevoi speciale și în special, a persoanelor cu dizabilități, prin care se urmărește integrarea acestora în societate prin sport, depășirea barierelor sociale și a limitelor acestora;

– activităţile sunt susţinute de o echipă tânără motivată şi dinamică din care fac parte voluntari și diverși specialiști: psihologi, asistenți sociali, traineri etc. cu spirit inovator;

– liderul asociaţiei, Ionuț Stancovici, este un sportiv, un om dedicat cauzelor pentru care are resurse de energie inepuizabile, de urmat de către cei din jur, cu multă determinare, încrezător în toate acțiunile pe care nu contenește a le realiza, un om vizionar cu un scop bine definit de a împrăștia zâmbete pe chipul acestor persoane pentru a căror stare de bine s-a înființat Caiac SMile.

Foto de la tabăra de schi de la Buscat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava