Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii din cadrul Secție de Poliție Rurală 3 Marginea au continuat activitățile investigative și de cercetare penală într-o cauză de furt sesizată în data de 08.07.2023, de pe raza comunei Horodnic de Sus, completând probatoriul cu expertize criminalistice și stabilind implicarea bărbatului bănuit de comiterea infracțiunii și în alte cauze de furt.

În urma exploatării unor date și informații, s-a stabilit că persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din imobilul din Horodnic de Sus, este un localnic de 28 de ani.

În urma administrării probatoriului în cauză, s-a stabilit că bărbatul este bănuit și de comiterea unei tentative de furt comisă la data de 13.12.2023 din aceeași locuință. Prin referatul din data de 18.01.2024 al organelor de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Horodnic de Sus, confirmat prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți din data de 18.01.2024, s-a dispus reunirea cauzelor penale, efectuându-se  continuarea urmăririi penale față de bărbatul de 28 de ani pentru săvârşirea infracțiunilor de furt calificat faptă prevăzută și pedepsită art. 228, alin. 1 combinat cu art. 229, alin. 1, lit. d și alin. 2, lit. b din Codul penal și tentativă la furt calificat faptă prevăzută și pedepsită de art. 32 alin. 1 raportat la art. 228, alin. 1 combinat cu art. 229, alin. 1, lit. b și d și alin. 2, lit. b din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că, în perioada 01.06.2023-07.07.2023, a forțat ușa principală de acces a unui imobil din  Horodnic de Sus și a pătruns în locuință de unde a sustras mai multe bunuri.

De asemenea, în data de 13.12.2023, în jurul orei 22.00, a pătruns fără drept, prin escaladare în același imobil din comuna Horodnic de Sus unde a încercat să pătrundă, provocând distrugeri la nivelul ușii de acces, fiindu-i întreruptă rezoluția infracțională de declanșarea unui sistem de alarmare. Prin ordonanță s-a dispus reținerea bărbatului de 28 de ani  pentru o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava. Se continuă cercetările, cauza urmând să fie soluționată procedural de către polițiștii Postului de Poliție Horodnic de Sus.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava