Concert pascal
MOPAN Suceava

La data de 16 septembrie ora 16:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava – B.D.N.E. în timp ce aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, pe raza comunei Păltinoasa au observat faptul că, de pe Drumul Național 2 E a pătruns pe Drumul Național 17, o motocicletă la ghidonul căreia se afla o persoană, ce se îndrepta către orașul Gura Humorului, iar pe aceasta se afla montat numărul de circulație provizoriu, existând suspiciuni cu privire la faptul că acesta exiprat și nu aparține vehiculului în cauză. Pentru a nu se crea o stare de panică și de pericol, în circulația de pe Drumul Național 17, pe raza comunei Păltinoasa, (care avea valori mari de trafic), existând posibilitatea ca în cazul efectuării semnalelor de oprire, conducătorul autovehiculului să nu respecte indicațiile, respectiv să se sustragă controlului, iar prin urmărirea acestuia să fie pusă în pericol atât viața acestuia cât și a celorlalți participanți la trafic s-a luat hotărârea ca echipajul de poliție să se deplaseze în spatele acestuia până la identificarea unui moment oportun, pentru a fi oprit în condiții de siguranță.  La intrare în orașul Gura Humorului, dinspre Suceava, pe strada Bulevardul Bucovina, conducătorul motocicletei cu numărul de circulație provizoriu, a oprit pe partea dreaptă, a coborât, iar la observarea autospecialei de poliție acesta a încercat să fugă de la fața locului, cu scopul de a se sustrage controlului.

Având în vedere acest lucru, pe timpul urmăririi, persoana respectivă a fost somată cu pistolul de dotare, însă aceasta a fost imobilizată și încătușată fără a fi nevoie de a se face uz de armă. Asupra persoanei a fost efectuat un control corporal, fiind găsită cartea de identitate, stabilindu-se identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat în vârstă de 28 ani, cu domiciliul în comuna Părteștii de Jos. Asupra acestuia a fost găsit și un permis de conducere eliberat de autorităţile dintr-un stat străin. Bărbatul de 28 ani a fost testat cu aparatul etilometru din dotarea Serviciului Rutier Suceava, rezultatul fiind negativ. Având în vedere permisul de conducere găsit asupra conducătorului vehiculului, documentul a fost verificat la fața locului, sens în care s-a constatat că acesta nu prezinta elemente de siguranță tipice pentru permisele de conducere eliberate de autoritățile străine, existând suspiciuni rezonabile că acesta este contrafăcut (fals).

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Orașului Gura Humorului în vederea continuării cercetărilor și s-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date a Poliției Române, constatând faptul că cel în cauză figurează la rubrica Dreptul de a Conduce – Cu restricții Suspendat, întrucât este cercetat penal pentru alte infracțiuni comise la regimul rutier. În baza de date a Poliției Române a fost verificată și motocicleta condusă, stabilindu-se că aceasta nu este înmatriculată și nici autorizată provizoriu pentru a circula pe drumurile publice.  De asemenea, s-a stabilit că numărul de circulație provizoriu montat a fost atribuit altui vehicul și nu aparține motociclului. Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Rutier – IPJ Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor „punerea în circulație sau conducerea unui unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. 1 și 2 din Codul penal; „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 2 Cod penal; complicitate la „falsul material în înscrisuri oficiale”, faptă prev. şi ped. de art. 48 rap. la art. 320 din Codul penal; „falsul material în înscrisuri oficiale”, faptă prev. şi ped. de art.. 320 alin. 1 Cod penal şi „uzul de fals”, faptă prev.de art. 323 din Codul penal.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava