MOPAN Suceava

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor (AETD) revine acasă cu bucurie și recunoștință după ce a obținut locul 2 pentru al doilea an consecutiv în cadrul celei mai importante competiții naționale pentru destinații turistice, Destinația Anului. Premiul a fost decernat în cadrul Galei Destinația Anului, desfășurată pe 21 mai la Ateneul Român din București, unde s-au adunat cei mai valoroși competitori din întreaga țară.

Performanțele Bucovinei

În acest an, Comuna Ciocănești a intrat pentru prima dată în competiție și a obținut locul 3 la categoria Sate de Poveste. În același timp, Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, marele câștigător al competiției de anul trecut, a obținut locul 2 la categoria Tărâmuri cu Istorie și Tradiție. „Aceste reușite demonstrează încă o dată frumusețea și diversitatea turistică a Bucovinei. Felicităm concurenții și câștigătorii acestei competiții din fiecare colț al țării. Știm cât de multă muncă și pasiune se află în spatele fiecărei recunoașteri și îi felicităm pentru eforturile lor. Împreună suntem Destinația Anului 2024!”, a declarat Cazimirciuc Maricica, managerul destinației de ecoturism Țara Dornelor.

Regiunile Eco-turistice premiate

La categoria Regiuni Eco-Turistice, Țara Dornelor a concurat cu alte 11 destinații. Trofeul acestei categorii a fost câștigat de Eco Delta Dunării. Țara Hațegului Retezat și Băile Tușnad și Împrejurimile s-au clasat la egalitate de puncte și au obținut locul 3.

Voturile și evaluarea

Votul publicului a contat o treime din scorul total, alături de o treime obținută prin votul unui juriu format din peste 200 de experți și o treime atribuită percepției publice evaluate prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinații Vizionare. La cele 12 categorii ale competiției, desfășurată în perioada 31 ianuarie – 8 mai 2024, s-au înscris peste 300 de destinații, dintre care 129 au fost declarate finaliste.

Mulțumiri și recunoștință

„Un mesaj special de mulțumire este adresat tuturor celor care au votat și susținut Țara Dornelor în cadrul competiției, precum și partenerilor locali și naționali care contribuie la dezvoltarea continuă a regiunii ca destinație de ecoturism. Felicităm organizatorii pentru tot efortul depus în realizarea acestei frumoase și ample competiții. Este o onoare să fim parte din acest eveniment și să celebrăm împreună frumusețile și valorile României.”, a adăugat Cazimirciuc Maricica.

Despre Destinația Anului®

Destinația Anului® este o competiție de interes național, ajunsă la a patra ediție, organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București și Asociația de Ecoturism din România (AER).

Despre Țara Dornelor

Țara Dornelor, izvorul verde al Bucovinei din nordul Carpaților Orientali, este o destinație perfectă pentru cei care iubesc natura, relaxarea și frumosul. Aici, o combinație unică de peisaje naturale impresionante, tradiții culturale autentice și o varietate de activități te așteaptă. Ca destinație de ecoturism certificată, compusă din stațiunea balneară Vatra Dornei și nouă comune învecinate, Țara Dornelor își etalează apele minerale revigorante și peisajele montane unde tradițiile sunt încă vii și bine păstrate. Participarea eco-destinației Țara Dornelor în cadrul competiției Destinația Anului se datorează Asociației de Ecoturism din România (AER), care a dezvoltat rețeaua națională de destinații de ecoturism, Descoperă Eco-România, cu sprijinul Programelor Green-Entrepreneurship oferite de Romanian-American Foundation și Fundația Pentru Parteneriat.

Delegația Bucovinei

Reprezentanții Bucovinei au participat atât la Conferința Destinații Vizionare, desfășurată pe 21 mai, la București, un eveniment de referință pentru managementul și marketingul de destinație în România, organizat de Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), cât și la Gala Destinația Anului. Din delegație au făcut parte:

  • Claudiu-Eugen Brădățan, directorul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Suceava – Visiting Bucovina, a fost lector în cadrul panelului DESTINAȚII CARE INSPIRĂ, moderat de Felix Tătaru, președintele IOV. El a ridicat în numele echipei CNIPT SV premiul obținut de Ținutul Mănăstirilor din Bucovina.
  • Cazimirciuc Maricica, managerul eco-destinației Țara Dornelor, a revendicat premiul obținut de Țara Dornelor.
  • Monica David, specialist în relații publice al Asociației de Ecoturism Țara Dornelor, a fost delegată de Primăria Ciocănești să ridice premiul obținut la categoria Sate de Poveste.

Sursa foto: destinațiaanului.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava