Concert pascal
MOPAN Suceava

Taxele şi impozitele locale în municipiul Suceava pentru anul 2018 vor creşte în medie cu 19%. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Ion Lungu, care a declarat că această creştere va compensa o parte din pierderile municipalităţii cauzate de diminuarea impozitului pe venit de la 16 la 10% de la 1 ianuarie anul viitor. Primarul a ţinut să precizeze că dările locale nu s-au mai majorat de 10 ani şi că înainte de a lua decizia a analizat situaţia din alte municipii reşedinţă de judeţ din ţară.

Impozitul la o garsonieră va creşte cu 20 de lei iar la un apartament cu 4 camere cu 50 de lei

„În primul rând la persoanele fizice, la apartament impozitul creşte de la 0,08 la 0.1%. Asta înseamnă că la o garsonieră impozitul va creşte cu 20 de lei iar la un apartament cu 4 camere cu 50 de lei. La clădiri persoane juridice creşterea este de la 1,5 la 1,8%. Avem o problemă la clădirile rezidenţiale deţinute de persoanele juridice adică acolo unde se desfăşoară activităţi economice în apartamente cum ar fi birouri de avocatură, cabinete medicale. Aici creşterea este de al 0,2 la 0,5%. De exemplu la un cabinet medical acum se plăteşte 88 de lei impozit iar ca urmare a acestei creşteri se va ajunge la 200 de lei pe an. Nu cred că este foarte mult. Aceste activităţi în apartamente aduc profit până la urmă”, a declarat Lungu.

Lungu: „La nici una din categorii nu suntem la maximum cu taxele şi impozitele locale”

Ion Lungu a subliniat că majorarea nu va afecta toate categoriile de impozite şi taxe locale arătând că această creştere care va fi operată nu va fi la nivel maxim. „La nici una din aceste categorii nu suntem la maximum cu taxele şi impozitele locale. La clădiri persoane fizice noi avem 0,1% iar maximum e 0,2%. La clădiri persoane juridice noi vom avea 0,5% iar maximum e de 1,3%”, a spus primarul. Lungu a precizat că pentru 2018 nu va fi introdusă taxa hotelieră tocmai pentru a încuraja investiţiile în turism.

Cei care achiziţionează maşini hibrid vor beneficia anul viitor de o reducere a impozitului cu 95%

De asemenea cei care achiziţionează maşini hibrid vor beneficia anul viitor de o reducere a impozitului cu 95%. Totodată vor fi exceptate la plata impozitului clădirile în care se desfăşoară activităţi sociale. Nu vor fi majorate taxele la patinoar. Primăria menţine şi pentru 2018 acordarea de bonificaţii de 10% la persoane fizice şi juridice dacă vor plăti taxele şi impozitele locale până la 31 martie. Taxele şi impozitele locale pentru 2018 vor fi aprobate în şedinţa Consiliului Local din această lună.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava